Dave tippar allsvenskan

Läs och tyck till:

1. IF Elfsborg

2. Helsingborgs IF

3. IFK Göteborg

4. Kalmar FF

5. Halmstads BK

6. Djurgårdens IF

7. AIK

8. GAIS

9. Hammarby IF

10. Örebro SK

11. Malmö FF

12. Trelleborgs FF

13. BK Häcken

14. Örgryte IS

15. Gefle IF FF

16. IF Brommapojkarna


Såhär slutar alltså allsvenskan 2009. När den sista omgången har spelats den första november kommer Elfsborg få fira guldet hemma i Borås efter att precis ha slagit Helsingborg hemma i den sista avgörande matchen. Vilken rysare! Elfsborg har allsvenskans starkaste trupp och värvningen av Martin Ericsson spetsade truppen ytterligare. Det enda frågetecknet har varit målvaktspositionen; men det verkar ha löst sig från down under. Guldet återvänder till Borås, som jag nu sagt sedan det senast var där...


Att Helsingborg kommer tvåa är kanske en joker för vissa, men ett utropstecken för mig. Ett stabilt gäng med Henke i spetsen kommer att visa vad de pratat om i år; att de ska konkurrera om guldet på allvar! Blåvitt räcker inte längre än bronset och jag befarar spelartapp under sommaren; speciellt på backpositioner. Kalmar kommer inte att klara av att återuppehålla förra årets fina form och CL-spelet kommer att ta på krafterna för smålänningarna; men det kanske kan ge resultat...


Halmstad på en femteplats förvånar kanske många men Halmstad är ett "varannatårslag". Ifjol: en medioker åttondeplats. I år: en stabil femteplats med en stor skyttekung i Anselmo.


Djurgården följer tätt därefter med ett lyckat koncept med Lucic och Jeglertz vid rodret; till ett besviket AIK:s frustration vars andraplats i huvudstadskampen och sjundeplats i allsvenskan ska ses som en besvikelse.


GAIS däremot ska vara nöjda med åttondeplatsen! Axéns nya anfallsfotboll och utnyttjande av fasta situationer och Wanderson do Carmo kommer att leda Göteborgsklubben till den bästa placeringen i allsvenskan sedan 2005, i Superettan. GAIS Stockholmsmotsvarighet, Bajen, kommer på samma placering som ifjol, nionde. Detta av den enkla anledningen att man är för ojämna!


ÖSK tappar från ifjol p.g.a. att bättre lag kommer före och Malmös misslyckande av att hitta en ersättare till Toivonen leder till en trubbig offensiv på Malmös nya arena. "Lokalkonkurrenten" TFF hänger kvar stabilt och blandar och ger liksom BK Häcken som jag tror blir allsvenskans ojämnaste lag. En vass offensiv kommer att ge en del sköna segrar men truppen är samtidigt inte av tillräckligt hög klass. Mycket oavgjort befaras!


ÖIS kniper kvalplatsen tackvare att man har allsvenskans intressantaste anfallspar i en av de ointressantaste trupperna. Santos/Allbäck kommer att göra en del mål tillsammans (ur ett ÖIS-perspektiv) om de håller sig friska.


Adjö Gefle. Speltappet inför årets säsong räcker inte, trots många års kamp; tyvärr. BP sist. Inte om truppens vinnarskallar får säga sitt men däremot om fotbollssverige får det. Dock lämnar 10 snygga tröjor allsvenskan. Rödsvart är sjukt stilrent.


Långt blev inlägget; men lång är också tabellen, spelschemat och Miljan Mutavdzic (Malmös nya serb. 191 cm över marken).


Två sista grejer:


James Keene får flest varningar.


Anselmo gör flest mål.


// Dave - som kommer att se sin första allsvenska match 2009 i ett derby på Gamla Ullevi den 5:e april. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra funderat, gamle gosse! Spela högt :)

Kanske skulle det kunna slå in, även om jag hoppas att Blåvitt lyckas hamna högre än Helsingborg detta år. Men svårt att sia om detta, framtiden får utvisa!

2009-04-02 @ 17:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
gratis besöksräknare