VM-kval!

Nu har Lars Lagerbäck tagit ut truppen till VM-kvalet som startar den 6:e september borta mot Albanien och sedan hemma mot Ungern den 10:e september.

Truppen ser ut som följer:

Keepers:
Andreas Isaksson
Johan Wiland

Backar:
Andreas Granqvist
Petter Hansson
Daniel Majstorovic
Olof Mellberg
Mikael Nilsson
Max von Schlebrügge
Fredrik Stoor
Oscar Wendt

Mittfältare/anfallare:
Daniel "Djupled" Andersson
Marcus Berg
Viktor Elm
Samuel Holmén
Zlatan Ibrahimovic
Kim Källström
Henrik Larsson
Sebastian Larsson
Tobias Linderoth
Markus Rosenborg
Anders Svensson
Christian Wilhelmsson

De glada överraskningarna tycker daxfotboll är Marcus Berg, Viktor Elm och Samuel Holmén. Lars fortsätter sitt insmygande av unga spelare i landslaget och han sa igår till Sveriges Radio att det nu är dags för Victor Elm att visa de gamla Uvarna att han är i landslaget för att ta en plats!

Värt att notera är också att min gamla ungdomslagkamrat Robin Söder nu är med i U21-landslaget, som 17-åring! Grattis Robin!

/Dave

The killer is back!

Ni som fruktar en långtidsskada, ni som saknar ljuset i tunneln och ni som sedan länge har gett upp hoppet:

Lär av the Killer!

Micke Svensson är nu tillbaka i Southampton FC efter 2-3 års skada (är själv osäker på den exakta siffran). Under det senaste året har han dock varit kontraktsfri och tränat med klubbens redskap, på egen bekostnad. Det är nu med ett imponerande smil på läpparna som jag kan konstatera att Micke återigen har kontrakt och har börjat spela i The Saints. Nu med nummer 6 på ryggen och med kaptensbindeln på armen. STORT!

Stort lycka till "Killer", om du skulle kika in här på daxfotboll.

/Dave


Sverige, Frankrike och ett nytt spelsystem.

Bloggen är tillbaka, alldeles lagom till Sveriges första match sedan EM-debaclet mot Hiddinks duracellkaniner till ryssar i juni.
Trots att varken Linderoth, Zlatan eller nyblivna Bolton-spelaren Elmander medverkar så överraskade Lasse Lager med att satsa på ett nytt spelsystem (3-5-2) och på så sätt redan på förhand göra matchen intressantare än en genomsnittlig träningsmatch.

Startelvan:

Isaksson

Mellberg  Majstorovic  Hansson

Svensson  Djupleds-Danne

Nilsson  Källström  Shejk Al-Wilhelmsson

Larsson  Rosenberg

I praktiken blev detta snarare till en intressant 3-2-3-2 formation hellre än en klassisk 3-5-2. Möjligheterna med att ge Källström en friare roll och stoppa in en extragubbe på mitten visade sig omgående i och med Sveriges snabba 1-0, då man vackert saxade sig fram genom det franska försvaret innan Källström serverade Larsson, som satte punkt för ett riktigt mönsteranfall med sitt första landslagsmål på två år i sin 99:e landskamp (jubileum 6 september!). Osäkerheten och bristen på kontuitet med trebackslinje visade sig dock tydligt på missförstånd vid Frankrikes mål, och att satsa vidare med trebackslinje i VM-kvalet känns onödigt riskfyllt, och inte likt Lagerbäck.

/ A

Ångest, vrede och en skön come-back känsla!

Varmt välkommen till världens sämst uppdaterade blogg. Här händer i regel ingenting då ingen orkar skriva. Så, nu har jag bett om ursäkt för sommarens pinsamheter och ska framöver försöka sammanfatta dem, samt blicka framåt mot en fantastisk höst som väntar oss! Under sommaren, efter EM, har allsvenskan återigen dragit igång. Norrköping är fortsatt hopplösa i botten, LSK fortsätter plocka poäng mot storlagen (AIK, och nu senast idag 0-1 borta mot HIF). Giffarna tar mer och mer mark och likaså TFF som har imponerat stort på mig under de senaste omgångarna!  Jag äter - åter igen - högtidligt upp mina ord om att TFF skulle åka ur allsvenskan på en stor, fet, skånsk räkmacka och slickar mig istället om läpparna från den goda räkmackan och mina ord och konstaterar att Prahl och TFF är en kombination som inviger respekt i samtliga allsvenska lag!

I detta nu (d.v.s. när jag sitter, mätt och belåten, framför lap-topen och skriver lite skit) så har Halmstad, Djurgården (super-stor besvikelse förresten) och Malmö tappat i mark i förhållande till Magnus Pehrssons Atleter ifrån Göteborg (GAIS), som numera befinner sig på en (för många förvånande) 7:e-plats. I toppen ses nog AIK avhängda vid det här laget, och även mesta mästarna från Göteborg, Hammarby och Helsingborg får det svårt att ta sig an utmaningen att gå om allsvenskans, enligt mig, bästa lag; Elfsborg och Kalmar.

Här står jag återigen fast vid mitt ord om att Lennart Johanssons-pokal vilar i Borås, efter 30 spelade omgångar. Vad tror du?

I höst väntar årets, för mig, största svenska fotbollsögonblick. Blåvitt tar emot Grönsvart på Ullevi. Ett höstderby. Helt underbart. Passion, kamp och blod. Jag kommer från läktarplats bevittna ett derby som förmodligen kommer att bli det sista på "Nya Ullevi"... Det kommer att bli magiskt!

I helgen har man även kunnat se Premier League dra igång. Märkbart därifrån är att Johan Elmander gjorde sitt första mål, i första matchen och i första halvlek (vilket är fullständigt oviktigt vetande). Han nickade in ett mål precis innan pausvilan och det är sånt som känns lite extra gött när det snart drar ihop sig för landskamp på Ullevi, mot Frankrike. En landskamp som blir utan Rasmus Lindgren, som bloggen "upptäckte" före de stora tidningarna! Han skadades häromdagen och Stefan Ishizaki kallas in istället.

Nåja, det får vara det hela tillsvidare. En förbättrad koll på allsvenskan utlovas framöver och även krönikor om diverse fotbollsfilosofi kommer att dyka upp. Så häng med när daxfotboll passionerat beger sig in i en spännande fotbollshöst!

Over and out.

/Dave


RSS 2.0
gratis besöksräknare