Schvennis no more

Det är med en värmländsk/engelsk accent som Svennis snart får ta avsked av sitt City. Han har nu nämligen blivit informerad av sin thailändske chef Shiniwatra att han får gå efter sista matchen. Helt oförståeligt tycker redaktionen. En katastrof! Men ryktet säger att Svennis doesn't has to walk alone. Ryktet säger att Hasse och Tord följer med Sven-Göran till Liverpool....

Vi får vänta och se...

Over and out

/Dave


Omgång 8

Så har ännu en omgång spelats i vår kära allsvenska:

26/4
Elfsborg - Kalmar FF 1-0
27/4
TFF - Hammarby 1-0
HBK - GAIS 0-0
Gefle - AIK 0-1
28/4
IFK GBG - GIF Sundsvall 1-0
Djurgården - LSK 2-1
Norrköping - ÖSK 0-0
Helsingborg - MFF 4-2

Noterbart från omgång 8:
Kalmar åker på sin första förlust i årets allsvenska och det mot Dave's förhandsfavoriter Elfsborg...
Shaaban är tillbaka mellan stolparna i Bajen, och det ser bra ut.
GAIS har nu hållt nollan i 370 minuter i sträck!
Djurgården är enda laget med en nolla i förlustkollumnen!
Henke gjorde 2 mål i "skånederbyt" mot Roland Nilssons MFF! EM?

/Dave and Alex

EM, EM, EM

Sommarens fotbollsfest närmar sig, men tyvärr ser skadeläget bara värre och värre ut för Sverige. Zlatan har ont i knäet. Linderoth har inte spelat på flera månader, Edman är borta och både Shaaban och Isaksson nöter bänk. Igår gick dessutom Ljungberg återigen sönder. Enda ljuspunkterna för tillfället är Sebastian Larsson, som smällde in ännu en fantastisk frispark för sitt Birmingham mot Liverpool igår (2-2),  och Chippen som gjorde ytterligare en bra match för Deportivo när de överraskande besegrade Barcelona som nu är helt borta från ligatiteln.

Sveriges startelva just nu:

Isaksson

Alexandersson  Hansson  Mellberg  Nilsson

Larsson  Källström  Svensson  Wilhelmsson

Elmander  Zlatan

Blivande mästarna mot kommande jumbon? Pff! Knappast!

Det är en solig fredagseftermiddag i den lilla byn Ljungskile när bilar och folk rör sig upp för backen till det lilla samhället. Stämningen är magisk. Det är någonting stort på gång. Lite här&var står det ungdomar i blåvita plagg och dricker öl, pissar i nån buske och sjunger falskt på en klacksång! Det är fotboll på gång!

Klockan 19:00 spelar Ljungskile-profilen Jörgen Wålermark avsparken mot Kamraterna från Götet och spektaklet är igång. Matchen som Bohuslän har värmt upp för i veckor, matchen som nu kokade på högsta värmen på induktionsspisen. En trångsatt induktionsspis! Fantastiska 7128 personer besökte Starke Arvid denna kväll och det innebar klirr i kassan för de gröna och ett nytt publikrekord. Givetvis många blåvita bland dessa. Och det var de som höll igång bäst på läktarn, till att börja med...

Av matchen att döma så både började den och slutade dåligt. Fotbollsmässigt höll den riktigt dålig allsvensk klass. Båda lag har en 10-minutersperiod där de spelar lite roligare, men annars tråkig, tjongig (är det ens ett ord?!), lågklassig och långsam fotboll. Men visst hade den sina ljuspunkter med tuffa dueller, mycket hjärta och dessa, få härliga ögonblick av lite blixtrande fotboll. Som t.ex. Ljungskiles tidiga 1-0-mål, Blåvitts 1-1 och slutligen Ljungskiles 2-1! Vem kunde tro det? 1-3 på oddset var ju onödigt av oss! Snacka om att bränna pengar!

Det var definitivt inte Sveriges bästa lag jag fick skåda ikväll, liksom i derbyt mot Makrillarna. Blåvitt ser slött och trött ut och detta utnyttjar LSK på bästa tänkbara sätt. Med effektiva avslut och ett förhållandevis stabilt försvar.

Just nu sitter jag och undrar hur denna hemska allsvenska ska sluta! Man kan (ursäkta språket) fanimej inte ha en aning om hur serien ser ut efter 30 spelade omgångar! Klart är dock att vissa utropstecken och frågetecken visades idag: Ljungskiles debuterande målvakt Colin Burns gör en kanonmatch och tar allt i luften trots sin överraskande korthet. Orustsonen Senften kastar återigen långa inkast, som leder till 1 mål i denna match. "Kärna" gör 2 mål; som de ska göras. De ska kämpas in. Dock undrar man hur det starka lagbygget "Änglarna" ska klara denna säsong med ett (enligt mig) bristande spel och en förvånansvärt loj inställning...

Hursomhelst. Matchens bästa och sämsta ska ju alltid utses:

Matchens bästa: 7 128. Det är bara att lyfta på hatten för Ljungskile. De kör över sitt förra publikrekord med traktorn, slår svenska mästarna och vinner sin 3:e match i rad! David mot Goliat visade sig ännu en gång idag!

Matchens sämsta: Svenska mästarna! Kalmar ser betydligt hetare ut i dagsläget!


Övriga resultat i omgång:
KFF - Helsingborg 4-2
Bajen - Elfsborg 0-0
Sundsvall - TFF 2-2
ÖSK - HBK 0-1
GAIS - Gefle 2-0
MFF - IFK Norrköping 2-1
AIK - DIF 1-1

Over and out

/Dave and Alex

Sammanfattning - omgång 6

Resultaten från den senaste omgången i Sveriges högsta serie:

20/4

      Gefle       - Örebro             0-1   
      Elfsborg    - Gif Sundsv      2-0   
      Kalmar FF   - Hammarby  1-0   
      Helsingborg - IFK Norrkö  2-2   
21/4
      Trelleborg  - Ljungskile    1-2   
      Djurgården  - Gais          0-0   
      IFK Götebor - AIK             2-0   
      Halmstad    - Malmö FF     2-3


På fredag beger sig bloggen till Starke Arvid för att bevittna LSK-IFK Göteborg. Matchrapport utlovas!


/ A
                                       


Derby!

Det är torsdag kväll och GAIS tar emot IFK Göteborg hemma på Nya Ullevi. Det är en laddad stämning på betongklumpen i Ullevi-Motet när sångaren från 'Soundtracks of our lifes', Ebbot, kommer nedflygandes med helikopter, springer fram till den grönsvarta klacksektionen och sjunger nationalsången med sin specialla, mörka sångröst...

Det är Blåvitt som börjar matchen bäst. De blåvita har 1-2 bra chanser innan GAIS vaknar till efter 5-6 minuter och dominerar sedan matchen. Många bollar gick via GAIS högerytter Levon Pachajyan som var bäst på planen med sin spelförståelse, sina löpningar, sin bländande teknik och sin ihållande snabbhet. Men mål blev det inte för ett stabilt GAIS som vann mittfältskampen mot de svenska mästarna.

Efter en förväntad och välförtjänt utskällning från Stefan Rehn i halvlek arbetade sig blåvitt uppåt och fram emot den 60:e minuten var matchen mästarnas match. GAIS tidigare så fina passningsspel och säkra lugn började dala och tröttheten tog vid. Blåvitt höjde tempot, pressen och lägstanivån och flyttade upp högt på de grönsvartas planhalva.
GAIS kan tacka den vikarierande mittbacken Bobbie Friberg da Cruz, som räddar GAIS vid ett flertal tillfällen.

En blåvit optimism sprider sig sedan över de blåvita sektionerna på Ullevi när Pontus Wernblom kämpar in 1-0 med ca 10 minuter kvar av matchen. Sekunderna senare inser man att huvuddomare Jonas Eriksson redan blåst frispark till de grönsvartas favör och kampen fortsätter. Dock blir den lika resultatlös som matchen i övrigt och Änglarna får ses som det lyckligt lottade laget när de lämnar Ullevi med 1 pinne, för om Makrillarna haft lite skärpa i avsluten och Kim Christensen inte skulle varit bästa ängel på planen skulle den grönsvarta festen varit fullbordad framemot 10-snåret på kvällen!

Matchens bästa: Levon Pachajyan. Mannen hela (?) Göteborg pratar om idag. Gör en kanonmatch och är bäst på planen, i första halvlek framförallt. Dock krävs en skärpa i inläggen!

Matchens sämsta: Var det svenska mästarna vi såg igår? Laget höll inte den klassen i alla fall! Försvaret såg nervöst ut, mittfältet blev överkört och anfallet såg lite blekt ut. Christensen gör dock en toppenmatch! Heder till honom!


Övriga resultat:
Hammarby - Helsingborg 2-1
Ljungskile - Elfsborg 1-0
Sundsvall - Kalmar 0-2


Over and out!

//Dave


Allsvenska resultat

Igår (läs: igår) spelades 3 allsvenska matcher:

IFK Norrköping - Halmstad BK  1-3

Malmö - Gefle 2-0

Örebro - Djurgården 1-1


Idag beger sig redaktionen till Ullevi för att bevittna årets derby mellan GAIS och IFK Göteborg! 30 000 personer på plats, perfekt fotbollsväder och 2 laddade allsvenska lag! 


Vi laddar inför årets fest!


/Alex and Dave


Allsvenska resultat

Här kommer resterande resultat från omgång 4 i fotbollsallsvenskan anno 2008:

Hammarby - AIK 1-1
Sundsvall - LSK 4-0
KFF - GAIS 4-0

/Dave

"Derby" i Skåne!

Ett organiserat Trelleborg tog idag emot ett nytänt Malmö på ett - till matchens status sett - ganska glest Vångavallen. Men det var hemmalaget som började bäst och när den omskolade mittfältaren Magnus Andersson får på ett prektigt vänsterskott mot Sandqvist's bortre kryss såg det ut att kunna bli en svettig match för mannen i den guldfärgade målvaktströjan, som elegant räddade den kanonen!

Första halvlek var i övrigt en ganska duglig sådan. Stundtals blixtrade något av lagen till, men det varierades med att TFF fick MFF att få ett långt avstånd mellan lagdelarna samt sänka deras bolltempo. Det var med fördel TFF som båda lagen och domarteamet gick på pausvila i ca 15 minuter...

I andra halvlek startade Malmö likt en raket på nyårsaftons stjärnklara natthimmel! Många bra chanser radades upp och det dröjde innan Trelleborg vaknade till. När Drugge och Mensah kommer in i andra jämnade matchen ut sig och det enda som riktigt hotade Trelleborg var Safaris löpningar på vänsterflanken!

0-0 slutade matchen i ännu en oavgjord historia för Di Blåe! Ett rättvist resultat i en bra match med ett föredömligt matchledning av domarteamet med Stålhammar i spetsen!

Matchens bästa: 0-0, men ändå en trevlig, fartfylld match!

Matchens sämsta: Jeffrey Aubynn gör en riktigt dålig första halvlek, drar på sig frisparkar och ett gult! Blir som tur var utbytt i andra. Det lyfter matchen för MFF's del!


Övriga resultat idag:
Elfsborg - Örebro 0-0
Helsingborg - Gefle 2-2
Djurgården - Halmstad 2-1

Resultat igår:
IFK Göteborg - IFK Norrköping 4-0

//Dave


Superettan är igång!

En svårtippad superetta har nu dragit igång. Premiären spelades på Rambergsvallen där BK Häcken tog emot Ängelholms FF. Matchen blev ingen större svårighet för Häcken som sågs som favorit till 3-poängaren och som också ses som favorit för att stå högst upp i Superettan efter alla spelade omgångar...

3-1 blev slutresultatet efter 2 mål av Jonas Henriksson, 1 av Vinicius Silva Lopes Souto och ett reduceringsmål av Mattias Adelstam inför 1016 åskådare på ett ödsligt Rambergsvallen!

/Dave

Sen Allsvensk uppdatering

Efter tekniska problem kombinerat med skidsemester för redaktionen kommer här reslutaten för omgång 2 och 3 i Allsvenskan:

Omgång 2:
Djurgården - Malmö 1-1
Gefle - Norrköping 2-0
IFK GBG - ÖSK 4-1
TFF - GAIS 3-1
Helsingborg - HBK 1-1
Hammarby - Sundsvall 5-3
KFF - LSK 3-1
Elfsborg - AIK 3-0

Omgång 3
Gefle - Djurgården 1-2
Norrköping - TFF 1-1
HBK - IFK GBG 1-1
AIK - Sundsvall 1-0
GAIS - Hammarby 2-0
LSK - Helsingborg 0-2
Malmö - Elfsborg 1-1
ÖSK - KFF 0-1


TV-tipset: Kolla på postkodsmiljonären ikväll (fredag) 19:30. Där sitter daxfotbolls egen Alex i heta stolen!

Over and out!

/Dave

Champions Liiig

Andra rundan av kvartfinalerna i årets Champions League gick som alla vet av stapeln igår kväll med Arsenal - Liverpool samt Fenerbache - Chelsea.

Resultat:

Ars - Lpl
 1       1

Fener - CFC
 2            1

Liverpool har nu ett ypperligt läge att återigen nå semifinal i CL, trots samma gamla kräftgång i Premier League. Med ett bortamål i ryggen ska det mycket till för att Gerrard & Co ska fumla bort möjligheten hemma på Anfield.

Turkbrassarna i Fener får det givetvis svårt borta mot Chelsea, som endast behöver ett 1-0 resultat för att gå vidare. De har dock skrällt förut och för fotbollens skull hade det varit roligare med en semi emellan Lpl och Fener istället för ytterligare en tillknäppt, målchanslös historia emellan Liverpool och Chelsea.

/ A

Daxfotboll på 'Starke Arvid Arena'!

Då var dagen kommen. Ljungskile SK skulle göra come back i fotbollens finrum! Tidigt innan avspark beger jag mig till Starke Arvid Arena för att slippa trängsel och köer. Det vimlar av folk nere i stan... eller förlåt; jag menar Byn! Hammarbyfans har invaderat den lilla orten och bilar och poliser trängs på väg upp till arenan.


Väl där en timme innan avspark är förberedelserna i full gång! Souvenirkiosken är öppen och en man (som ser ut som en Bosse) målar linjerna; samtidigt som Bajen-Fans fyller den nybyggda kortsideläktaren. Strax efter klockan 19:00 är matchen igång; och det är ett förvånansvärt piggt och spelförande LSK som skapar matchens farligaste chanser i första halvleken; även om spelet var jämt. Ljungskile skapade många halvchanser, men hörnorna de många var det som förde laget till en härlig halvtidsvila och vad som spred optimismen bland Ljungskilepubliken på Starke Arvid Arena!


Sedan var det dags för andra halvlek då... Nu började Hammarby föra spelet på riktigt och hade några farliga lägen, men inget som osade hetare än något annat. Ljungskileoffensiven avtog något och det märktes att Ljungskile var trötta! Sedan kom det; målet. Det kommer en hög boll mot Ljungskiles debuterande målvakt Michal Slawuta som hoppar upp för att boxa undan bollen till hörna eller inkast. Vilket är oklart, för Ljungskiles mittback David Leinar hinner hoppa upp framför, kollidera lätt med Slawuta och missa sin nick, och touchar istället bollen in i eget mål vid stolproten.


En olyckssituation för Ljungskile, som ändå visade att man inte tänker vara några slagpåsar i årets allsvenska! Hammarby visade sig inte vara en guldkandidat i denna match, men när de fick upp tempot inser man att många lag kan få problem med Bajen i år.


Matchens bästa: Hammarbyklacken! No words have to be said! Ni som var där dansade säkert med ibland...


Matchens sämsta: Man ska ju orka mer än 60 minuter i en allsvensk match. Det är där någon gång som Ljungskiles trötthet visar sig tydligt!



Övriga resultat:
Örebro - Trelleborg 1-0
GIF Sundsvall - Helsingborg 0-3
Malmö FF - IFK Göteborg 1-1


//Dave

Söndag - redaktionen var på Ullevi!

"Äntligen söndag", tänkte jag när jag vaknade upp på morgonen och solen lyste in mellan persiennerna och fotbollsallsvenskan var bara några timmar och mil bort. Till Göteborg och Ullevi bar det av för att se ett nytänt GAIS ta emot ett revanschsuget Elfsborg. Stämningen var på topp såväl i GAIS-klacken som i de många tillresta Boråsarnas läger.


Matchen började med stor GAIS dominans och för första gången på en herrans massa år fick GAISARNA njuta av lite inspirerande anfallsfotboll, stundtals. När Wanderson do Carmo, Sheriff Suma och Levon Pachajyan visade prov på sin teknik och snabba passningsspel hade Elfsborg svårt att hänga med, och GAIS radade upp många farliga chanser. Men liksom ifjol kunde inte GAIS göra mål och släppte in Elfsborg i matchen efter en halvtimme.

Början av andra halvlek var gulsvart och Elfsborg förde spelet men kom aldrig riktigt igenom den grönsvarta bakclinjen som hade Andreas Tobiasson och Björn Andersson som mittlås; då den märkliga försäljningen av den finska mittbacken Markus Halsti hade skett 2 timmar och 5 minuter innan. Halsti spelar numera för ex-Gaisaren Rolles MFF.


I den 83:e minuten står Stefan Ishizaki helt ren i utkanten av GAIS straffområde och smäller in 0-1 till gästerna och optimismen bland GAISARNA sjönk något och domare Stefan Johannesson fick inte ta emot några lovord då GAISARNA hade ett missnöje att visa...


Men optimismen återkommer när Levon Pachajyan snurrar upp Anders Svensson så att den landslagsmittfältaren ramlar omkull. Några anfall senare klämmer GAIS-kaptenen ifrån botten av sitt GAIS-hjärta då han sänker 1-1 bakom Johan Wiland i Elfsborgmålet i den 89:e minuten.


Dagens bästa: Levon Pachajyans debut i allsvenskan! Levon kommer att visa sig vara en viktig kugge i GAIS anno 2008!


Dagens sämsta: Gapande läktare på nya Ullevi är inte roligt! Drömmer om den nya arenan i stan, som är klar till 2009!


Övriga resultat:
IFK Norrköping - Djurgården       1-2
Halmstad BK - Gefle                     1-0
AIK - Kalmar FF                              0-0

//Dave

Äntligen!

P.g.a. tekniska problem har redaktionen inte kunnat logga in på bloggen för att rapportera om allsvenska matcher och silly season. Vi ber om ursäkt för att ovanstående inlägg (som kommer upp under tisdagen) är något försenade!


RSS 2.0
gratis besöksräknare