Oj! Ett inlägg!

Ja det var inte igår någon senast skrev ett inlägg här på daxfotboll. Ingenting är så jobbigt som den där molande känslan att man missat lägga upp resultaten från en omgång eller en resumé av en fet fotbollsnyhet. Men ingenting är heller så smittande som den känslan och det leder till total frånvaro från mig som bloggare! Men nu ska vi försöka få lite liv i luckan. Varje omgångs resultat kommer inte att presenteras; men vissa. Vissa matcher kommer att följas; men inte alla!

Låt oss börja med dagens match. Ljungskile SK tog emot Mjällby AIF hemma på Starke Arvid Arena. Undertecknad var där för att bevittna ett sanslöst dåligt LSK som inte visade på någon Bosse-effekt (med syfte på tränarbytet till Bo Wålermark) i denna match. MAIF å andra sidan malde på och körde över LSK med både effektiva och snygga mål. 0-4 stod det slutligen på resultattavlan och det kunde ha varit mer.

MAIF hade t.ex. en straff som Colin Burns i LSK-målet räddar, men Burns tabbar sig istället i den 92:a minuten då han passar fel och serverar Mjällby på det fjärde och sista målet. Varför fungerade inte LSK idag? Det är ju den stora frågan. Men när nyckelspelare som Kitic, Smedberg-Dalence och Patriksson spelar som ett gäng juniorer kan inte heller resten av laget höja sig. Speciellt inte mot ett MAIF som spelar uppfinningsrikt, starkt och som ett vinnande lag. D.v.s. med självförtroende. Om MAIF ångar på såhär är de snart i Allsvenskan, samtidigt som Ljungskile i dagens form riskerar att falla ur Superettan.

Matchens bästa: Den tillresta bortaklacken på cirka 20 personer höll låda hela matchen igenom!

Matchens sämsta: Men resterande 990 (av totalt 1010) personer var knäpptysta och hade glömt kompisarna hemma. Fler lär inte komma och kolla på Ljungskile heller om de spelar som om de fortfarande låg i division 5.


Nästa match att se live: GAIS - IFK Göteborg 21/5. Därefter IFK Göteborg - Malmö FF 25/5. Läs om matcherna här på daxfotboll!

/Dave

RSS 2.0
gratis besöksräknare