Ekunde v.s. Sigurdsson

Efter att jag, tidigare i veckan, yttrade mig om att Ekunde var allsvenskans näst bäste mittback har jag stött på en del kritik. Låt oss då se hur de som arbetar med dessa killar ser på saken:

ÅRETS BACK
Ragnar Sigurdsson, IFK Göteborg - 11 röster
Richard Ekunde, GAIS - 1 röst
Nils-Eric Johansson, AIK - 1 röst
Patrik Rosengren, Kalmar FF - 1 röst

Detta är resultatet av de allsvenska tränarnas framröstning av årets back. Många av er kritiker anser säkerligen att Nils-Eric är bättre, men det får stå för er. Själv står jag kvar vid att Ragnar Sigurdsson är allsvenskans bäste back, tätt följd av Richard Ekunde!

//Dave

Dave goes silly

Göteborgs FC har gjort klart med Jane Törnqvist. Möbelsnickaren Jane Törnqvist har 109 A-landlskamper i bagaget och hade - inför nästa års säsong - bestämt sig för att lägga av med fotbollen, men Torbjörn fick henne att tänka om.

England har redan en ny förbundskapten på gång, enligt rykten. Förre Ajax- och Barcelonatränaren Louis van Gaal ska enligt uppgifter vara intresserad av det nya jobbet. Idag tränar han Az Alkmaar i holländska ligan. Det är bara att vänta och se, vem som blir Englands nästa förbundskapten. Kanske José Mourinho?

/ Dave

Drömlottning? Då är det dags att vakna upp!

"En klart godkänt grupp", sa Lasse Lagerbäck

"75 % chans att vi går vidare", sa Glenn "Krypsén" Hysén

"Detta ska  vi klara", sa Daniel Andersson

Det är följande de pratar om:

VM-kval Grupp 1
Malta
Albanien
Ungern
Danmark
Sverige
Portugal

En lätt uppgift för det svenska landslaget? Knappast. Snarare en skitsvår uppgift. Vi kunde fått en betydligt lättare grupp med Tjeckien och Schweiz istället för Danmark och Portugal, till exempel. Men låt oss inte lägga tyngden på hur det skulle kunna vara. Låt oss istället analysera och diskutera läget som de är!

Det svenska fotbollslandlsagets medelålder är ungefär 28 år och består idag av rutinerade herrar. Daniel Andersson - som uttalade sig om att vi skulle gå vidare - är, när VM äger rum 33 år. Jag hoppas innerligt att Sidleds-Danne då inte är en man för landslaget. Jag hoppas att vi med tiden hittar ersättare till honom, Alexandersson, Edman (32 år 2010), Ljungberg (33 år 2010), Mellberg (33 år 2010), Majstorovic (även han 33 år 2010), Micke Nilsson (är bara ett år yngre än dessa herrar) samt Taco-Svensson (34 år 2010).

Om vi ska spela VM måste vi alltså göra det med ett yngre landslag. Då hoppas jag att även kvalet kommer att genomföras med ett yngre landslag... men vilka namn ska kunna fylla ut platserna efter dessa herrar. Vi har idag inga världsstjärnor till dessa positioner, men vi har kompetenta kompliment. Kennedy, Chippen, Dorsin, Stenman, Källström. Men så var det det där med mittbacken, och högerbacken.

Ingen av allsvenskans två bästa mittbackar (Ragnar Sigurdsson och Richard Ekunde) är svenskar. Vem ska ta över? Antonsson? Jag lämnar den frågan öppen! Men jag tycker att alla ska ha klart för sig att vår tänkta väg till VM inte blir enkel. Den är absolut inte given. På vägen ska vi ta oss an Portugal - med Cristiano Ronaldo i spetsen - Danmark - två hatmöten - och Ungern - som vi har haft svårt för tidigare. Dessa tre länder, 18 poäng, anser jag absolut inte som säkra. Det hänger på en tråd och jag hoppas att Lagerbäck kan hålla kvar i genom att kombinera sin säkra & försiktiga spelidé med en revolutionerande, yngre generation! Då går vi till VM!

//Dave

Dave goes silly

Tiden har gått, och så har också spelare mellan klubbar. Mina Silly-rapporter har det senaste varit riktigt bedrövliga. Men vi sammanfattar kort nedan vad som har hänt det senaste:

Tommy Lycén lämnar BP - där han har fått lite speltid och istället varit utlånad till ÖIS - och kommer framöver att spela för GAIS. Ett GAIS som har förlängt med Jonas Lundén, men inte med Martin Dohlsten som byter från GAIS till ÖIS, för att få speltid.

Freddy Söderberg lämnar division 1 klubben Värnamo för Hammarby IF. Ett stort steg att ta, men han är inte ensam att ta detta steg. Ljungskile SK värvar Skärhamns David Lövgren, en annan skyttekung i division 1 södra. Ljungskile har tappat många spelare, så ett nyförvärv kom väl till pass. Darko Materevic, Daniel Berg, Mattias Gravem & Jon Stockhaus är bara några namn som har lämnat.

Men de främsta snackisarna handlar inte om Ljungskile, längre. Nu får LSK ursäkta då AIK värvat Bojan Djordjic på fri transfer. 25-åringen har spelat utomlands i 9 år i bland annat Århus och Manchester United. En minst sagt spännande värvning!

Mycket snack också kring Oremo. Ska han stanna i Gefle, gå till Blåvitt, Halmstad, Djurgården eller Malmö? Det är bara att vänta och se var succémannen hamnar!

//Dave

Redaktionen goes landslagskritiker!

Äntligen klara för EM, men på redaktionen tvivlade vi aldrig! Här kommer betygen på de svenska hjältarna som avgjorde mot Lettland. Betygsskala 1-10.

Isaksson: 6
Inte så mycket att säga, förutom att fotspelet måste förbättras!

Nilsson: 7
Rakad skalle och bra delaktighet i offensiven

Mellberg: 7
Såg säker ut, som alltid

Maestro: 6
Daniel gjorde några idiot-bollar. Nervositet?

Edman: 7
Deltar bra i offensiven, mycket bra!

Wilhelmsson: 6
Blir inte riktigt den Wilhelmsson vi vill se, men till EM kommer han att dominera på de alpiska högerkanterna!

Svensson: 7
Försvarade väldigt bra! Numera given som kompliment till Källström när Linderoth är borta!

Källström: 7
Såg nervös ut i första, men spelar upp sig i andra. Gör ju mål trots allt! Bra offensivt passningsspel!

Ljungberg: 7+
Rutin och säkerhet speglar vår kapten!

Zlatan: 8+
Vilken teknik, vilka framspel. Visar återigen att han är en av världens bästa anfallare, trots att han inte gör mål!!

Allbäck: 8
Allbäck är Allbäck! Vi säger tack till Marcus. Killen har talang! Han kan bli något!

// D&A 

Österrike/Schweiz - Schweden is in da house.

Klara för EM! Bara att säga grattis till laget, säga vad man vill om tråkgubben Lagerbäck men 5 mästerskap i rad är givetvis helt fantastiskt bra för ett "litet" fotbollsland som Sverige.
Var ju i och för sig aldrig riktigt någon fara på taket i och med 1-0 redan efter 38 sekunder, och när Spanien dessutom tog ledningen mot N. Irland var avancemanget lika klart som Sveriges högersida är nyklippt.

***

Men att England är borta från EM, och inte ens lyckas nå oavgjort mot ett Kroatien som inte har något att spela för, är ju lika överraskande som uselt. Frågan är nu bara om McLaren hinner säga upp sig innan han får sparken. Nu kan kanske England inse att Svennis inte var så dålig ändå; 3 raka kvartfinaler i stora mästerskap (varav 2 strafförluster) ser nu ut som denna engelska generations storhetstid... Och Svennis lär vara rätt nöjd där han sitter och flinar i Manchester med 2 miljarder av Shinawatras pund över till spelarköp.

/ A 

Våga satsa Lagerbäck!

Frekventa skakningar skapade detta inlägg. Just nu är hela redaktionen inne i någon sorts nervositetstillstånd där man inte kan sitta still. Men vad är vi oroliga för, egentligen? Vi möter Lettland. Vi är Sverige. Vi har världsstjärnor. Lettland har Verpakovskis... typ. Vi kan bara hoppas på att Lagerbäck vågar spela som följer, då är segern ett faktum!

                                    Isaksson!
Nilsson!         Mellberg!         Majstorovic!         Edman!


Wilhelmsson!         Svensson!         Källström!         Ljungberg!


                             Zlatan!         Allbäck!

No more words has to be said!

/ D & A

Redaktionen goes landslagskritiker!

90 minuters förnedring, lidande, smärta och utklassning. Nej, jag tänker inte på Binglottos uppesittarkväll. Jag tänker på Spanien - Sverige. 3-0. En vilsen Rosenberg, en omatchtränad Chippen, en stundtals bortkommen Sidleds-Danne och många fler otrevliga individuella prestationer. Vi kommer inte peka ut någon individuell syndare till den totala förlusten, utan pekar istället på den kollektiva prestationen, samt betygsätter truppen:

Betygsskala 1-10

Isaksson: 5
Vilsen, dålig kommunikation. Chanslös på målen men någon bra räddning.

Nilsson: 5+
Säkert passningsspel och bra samarbete med Chippen. Misstag vid 2-0 dock. Chippens eller Nilssons fel?

Hansson: 6
Säkra rensningar och glidtacklingar. Tveksam vid 3-0. Onödig avstängning och tråkiga uppspel.

Mellberg: 6
Varken bra eller dålig. Gör det han ska, men inte mer.

Edman: 5
Deltog bra i anfallsspel, när det existerade. Fungerade som en kon i vissa lägen.

Wilhelmsson: 4
Lyckades inte med att vara 'Chippen', genom att trolla med bollen. Matchoträningen visade sig.

Sidleds-Danne: 4
Verkade ovan med att spela med Svensson så långt ner i banan. Jobbade bra i det tysta, men håller inte. Matchoträning lyser igenom.

Taco-Svensson: 5
Markeringsmiss på första målen, diskutabel markeringsmiss på tredje. Men i övrigt Ok. Deltog bra i offensiven och visade på defensiva problikationer!

Ljungberg: 6
Tung, matchotränad, och hade felpass som ledde till spansk kontring. Killen har ju talang, men det saknades något mot Spanien!

Zlatan: 5+
Fick inget att jobba med, svårt att prestera. Har 1-2 lägen, men man vill ha fler om man ska göra mål...

Rosenberg: 4
Stackars Marcus! Ingen lätt dag. Gjorde så gott han kunde. Enda positiva var hur han täckte upp ytor när den spanska backlinjen rullade boll!

Avbytare:
Källström: 6
Fungerade bra med Taco-Svensson

Allbäck och Kennedy spelade för kort för att betygsättas!

// D & A

Liv(e) from/i Madrid 2

Del två kom i ett mail så därför uteblev prickar. Men eftersom vi vill våra läsare väl här på Daxfotboll så gjorde jag mig mödan att sätta dit prickarna! Trevlig läsning:

"Live från Santiago Bernabeu stadion:
 
Sitter inne på arenan i slutet av första halvlek just som vågen går förbi och jag kommer under fund med att spanjorerna är snabbare på det mesta. Köra bil, göra vågen och inte minst spela fotboll. I samma stund gör Nordirland 2-1 på Danmark vilket innebär att Sverige inte riktigt är klara for EM men det ska mycket till för att "vi" ska missa slutspelet i Österrike/Schweiz nästa sommar.
Men istället kan jag ju passa på att berätta om allt posetivt som denna helt fantastiska arena, har att erbjuda. De branta läktarna ger en känsla av att vi sitter alldeles in på planen trots att vi säkert sitter 30-40 meter upp i luften! Ur högtalarna skralar "E viva España" och man kan inget annat än att ryckas med när musiken dampas och 70 000 vilda spanjorer sjunger med. Och trots att vi befinner oss i ett, inte allt for varmt, Madrid i mitten av november så ger den enorma infravärmarna i taket känslan av en gassande sol på en stekande strand.
 
Nu glömmer vi första halvlek och ser istället med tillförsigt fram emot andra.
 
Spaninen tar i 70e minuten ledningen med 3-0 och i samma stund går luften ur den, inte allt för samspelta, svenska klacken. Om inte den maffiga hemmapubliken skulle fört ett sånt liv så tror jag nästan man skulle hört en knappnål falla. Sju minuter senare skapar Sverige en av sina få målchanser och det tänds åter att litet hopp på läktarn att vi åtminstone ska bjudas på ett mål...
 
Nog om den här matchen. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Och istället se fram emot onsdagens match mot Lettland hemma då vi blir klara för EM!
 
Nicklas och Christoffer"

Tack för detta killar!

/ D

Live from Madrid

Jag fick precis ett sms från Nicklas och Christoffer. Det längsta smset jag någonsin beskådat. Det löd såhär:

"Una grande cerveza porfavor. Ungefär så långt sträcker sig våra spanskakunskaper så vi väljer att fortsätta den här liverapporteringen direkt från Madrid, på svenska.
Vi befinner oss just nu vid torget Plaza Major. Stället fullkomligt vimlar av svenska fans, solen skiner ( ! ) och stämningen är givetvis på topp. Trots att det fortfarande är 5 timmar till matchstart så skanderas "In med bollen i mål" och "Andra sidan är ni klara samtidigt som gastutorna får fönsterrutor att skallra! 
Marschen mot Santiago Bernabeu Stadion beräknas påbörjas vid 8 och vi ser med spänd förväntan fram emot den.  
Fortsättning följer!

Nicklas och Christoffer direkt från Madrid."

Med det tackar vi våra utsända och längtar med ytterligare spänning på matchen! (Fattar ni hur långt smset var eller?!)

/ D 

Startelvan!

Sveriges startelva ikväll är nu ute till allmän beskådning. Värt att notera är att Rosenberg, istället för Allbäck, tar plats bredvid Zlatan och att Källström petas då Sidleds-Danne går in istället för skadade Linderoth. Så här ser det ut:

Isaksson

Nilsson Mellberg Hansson Edman

Wilhelmsson Andersson Svensson Ljungberg

Zlatan Rosenberg.

Avspark 22.00!

Daxfotboll på plats i Madrid

Vid denna tidpunkten har Nicklas och Christoffer (Daxfotbolls utsända för att bevaka Spainien - Sverige) landat i Spanien, och vi väntar fortfarande med spänning på den första rapporten!

Tills dess är det väl upp till redaktionen att ta på stämningen hemma i Svea Rike. Det är ju trots allt så att vi blir klara för EM i och med ett oavgjort resultat eller dansk poäng mot N. Irland. Vid svensk förlust måste man kanske spela en ödesmatch mot Lettland. Detta kan ses som en 'lett' uppgift, men Sveriges första kvalförlust  - med Lasse Lagerbäck som förbundskapten - kom mot just Lettland; 0-1 på Råsunda. I och med den segern blev Lettland klara för EM i Portugal, med Verpakovsis i spetsen. Ett EM som vi då redan var klara för. Men det är historia nu!

Att landslaget vill avgöra mot Spanien, inför ca 5000 tillresta supportrar är ju solklart, så det är upp till Ljungberg att snacka ihop killarna för att slippa ödesmatcen. Men det ska inte bli svårt. Killarna är fruktansvärt proffsiga!

/ Dave & Alex

Unikt samarbete

Daxfotboll kan stolt presentera ett nytt samarbete. Under Sveriges EM-kval mot Spanien kommer daxfotbolls nya samarbetpartners Nicklas och Christoffer finnas på plats för att rapportera läget inför och efter matchen. Givetvis hoppas vi på en super-succé!

Samarbetet kommer inledas då de båda finns på plats i Madrid!

Trevilg resa, Nicklas och Christoffer!

// Redaktionen

Fotbollsgalan

Zlatan och Marta. Det var kvällens stora namn. De är inte bara stora fotbollsspelare utan även fantastiskt stora personligheter. Ett ständigt leende på läpparna och en ärlig ödmjukhet speglar de båda.

Att Marta är en fotbollsspelare vars energi sprudlar på planen är väl ingen nyhet. Speciellt inte det sistnämnda! Att hon dessutom är en människa med denna egenskap gör henne bara mer komplett. Trots hennes grammatiska felsägningar på scenen var hon kvällens drottning och hon gick upp på scenen och (tolka fritt) slet av klänningen på Jessica Almenäs! För att sammanfatta det hela med 2 ord och ett utropstecken: Tack Marta!

Sen så var det ju Zlatan Ibrahimovic. Världens, enligt mig, underbaraste karaktär! (I urvalet av fotbollsspelare. Annars rankar vi ju Gert Fylking och Harald Treutiger högt på listan!) Om Marta gick upp och läxade upp Almenäs i någon slags charmskola så var för Zlatan charmen vad Tomten är för loftet och vad vattnet är för poolen - eller nåt. Nu på kvällskvisten sviker gärna metaforerna, men det gjorde inte Zlatan ikväll. Say no more!

Tack TV4 för ännu en bra fotbollsgala!

//Dave

p.s. Efter 5 dagars (*host*) medveten semester är vi tillbaka. Daxfotboll lovar Sillyseason samt en spännande nyhet, som släpps i morgon! Peace out!

Saknar ord

Klockan står på 22:10. Det är torsdag kväll och jag sitter i min säng och bara gapar! 75:e minuten, Zlatan Ibrahomivic. Hela San Siro ekade "Ibra, Ibra, Ibra". Till och med hemma i våra svenska stugor får man rysningar.

Matchen då? Det måste vara årets match? 0-2 tidigt till CSA Moskva. Innan man visste ordet av det stod det 2-2. Hela Milano måste ha gungat, trots de glesa läktarna. Att matchen slutade 4-2 gör inte det hela sämre. Men bäst är att matchen hade allt: 2 lag som ville, 2 lag som gjorde mål, 2 lag som spelade offensivt underhållande fotboll. Dock, saknade ett av lagen en Zlatan. 2 mål varav ett stämplas med "utsökt-stämpeln" av DAX-redaktionen. Det är bara att tacka för konsterna. Man behöver inte spela bra i 90 minuter, man behöver bara blixtra till ibland - och det med världsklass - för att få den stämpeln!

Men allt var givetvis inte bra på San Siro i onsdags kväll. Glenn "Krypsén" fanns ju på plats. Det är fantastiskt att en sådan go gubbe kan få ett arbete i TV! Det är ju som att låta Knutby-pastorn passa sina barn över helgen. Tveksamt. Dock hann han med att skratta på Henrik Strömblads klockrena ordvits:

Henrik: Dagens huvuddomare heter Bernt (osäker på förnamnet) Alertch från Belgien. Vi får hoppas att han är på hugget, efternamnet tyder ju på det!
Glenn: *Stönande/flåsande/fnissande*
Henrik: Det var roligt va?! Din humor, göteborgshumor...
Glenn: Jaa! Haha!

Det var ungefär så länge Glenn var bra igår. Detta var innan avsparken. Men vad gör det när vi fick njuta av fotboll så den ska spelas? 6 mål på 90 minuter. Jag insåg att det är ju faktiskt målen som räknas i fotboll, det har jag faktiskt glömt helt efter att ha kollat på GAIS direkt på Ullevi 7 gånger i år. Ett GAIS som endast har gjort 21 mål på 234 skott!

// D

Landslaget

Igår (läs: igår) tog Lars Lagerbäck ut Sveriges trupp till matcherna mot Spanien och Lettland. Lite överraskande är att Sebastian inte får fortsatt förtroende i truppen utan Lars-Roland tar istället ut skadade (!) Christian "Chippen" Wilhelmsson... tåls att tänka på!

En annan sak man kan poängtera är att truppen är förhållandevis gammal och att svensk fotboll behöver en revolution där man lyfter fram unga tallanger i allsvenskan så att de sedan kan ta ett kliv i U21-landslaget för att sedan "föryngra" landslaget på sikt... men det är många steg som ska klaffa... och svenska klubbar MÅSTE våga spela med ungt, svenskt blod istället för att spela med brassar och liknande... men nog om det. Här kommer truppen:

Målvakter
Andreas Isaksson, Manchester City
Rami Shaaban, Fredrikstad

Backar
Matias Concha, Bochum
Mikael Dorsin, Rosenborg
Erik Edman, Rennes
Andreas Granqvist, Wigan
Petter Hansson, Rennes
Daniel Majstorovic, Basel
Olof Mellberg, Aston Villa
Mikael Nilsson, Panathinaikos

Mittfältare/forwards
Marcus Allbäck, FC København
Daniel Andersson, Malmö FF
Kennedy Bakircioglu, Ajax
Johan Elmander, Toulouse
Zlatan Ibrahimovic, Inter
Andreas Johansson, Ålborg
Kim Källström, Lyon
Tobias Linderoth, Galatasaray
Fredrik Ljungberg, West Ham
Rade Prica, Ålborg
Markus Rosenberg, Werder Bremen
Anders Svensson, Elfsborg
Christian Wilhelmsson, Bolton

Kopierade listan av Saras blogg =)

/ D

Champions League

Efter en ännu galnare Champions League kväll än vanligt igår finns det framförallt 3 saker att lyfta fram lite extra. Det första är givetvis Liverpool fantastiska nya målrekord i turneringen som sattes via 8-0 i måstematchen mot Besiktas! (samma Besiktas som slog just Liverpool med 2-1 för bara 2 veckor sen...) Besiktas kanske ska låta sin målvakt besiktas (hrm).

***

Det andra bestående minnet från gårdagen är såklart Rosenborgs fortsatta skrälltåg igenom Europa... Alltså kom igen; 6 poäng av 6 möjliga på två matcher mot Valencia i gruppspelet finns ju inte... Glöm inte heller 1-1 borta mot Chelsea, Glenn Krypsén (som vi kallar honom på daxfotboll.blogg.se) får akta sig för nya vadslagningar när det gäller Rosenborgs europaäventyr. Norrmännen har nu skaffat sig en jättechans att ta sig vidare till slutspelet i turneringen, trots att de bara kom på 5:e plats i Tippeligan den gångna säsongen.

***

Sist men inte minst skedde det en annan stor sak under gårdagskvällen. Milans världsstjärnor spelade matchen borta mot Sjaktar Donsetsk med svarta sorgeband för att hylla en svensk forbollsspelare från Valdemarsvik. Nils Liedholm, som dog i måndags, gjorde inte mindre än 359 matcher och 81 mål för A.C. Milan och var kapten för det Sverige som tog VM-silver på hemmaplan 1958.

(http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/championsleague/article1185920.ab)

***

Ikväll smäller det på Old Trafford i Manchester, United möter Dynamo Kiev och givetsvis finns DAXfotbolls överförfriskade englandskorre Anton Mattsson på plats. Forts följer...

/ A


Bajen i problem

Håkan Svensson? Magnus Hedman? RONNIE Hellström? Dags att danka av en gammel målvakt i alla fall, för Hammarby. Erland Hellström blir borta hela 2008 pg.a. en skada i höger fotled. Man känner faktiskt lite sympati för Bajen som nu står målvaktslösa. Rami Shaaban? John Alvbåge? Det ska bli spännande att se vem av Blåvitt och Hammarby som plockar vem. Som andramålvakt föreslår jag Bajens ledning, som givetvis är inne på daxfotboll och finner rådgivning, att man plockar upp en andramålvakt från Superettan. Liksom GAIS gjorde med Wibrån från Göteborgsgänget ÖIS.

Ett ÖIS som vi idag kunde läsa om i GP. Kan sammanfattningsvis säga: ÖIS är i en svårare kris. Hänvisar till gp.se/sport för med info. Vi skriver ju trots allt bara om toppfotboll här...

Fick idag rapportering från Manchester där vi har en spion utstationerad. Stämningen var på topp på Citys träning och vi kan rapportera att en samarbetspartner till redaktionen med egna ögon har bevittnat varför Isaksson ikväll är nr 1 mot Sunderland!

// Dave

Storspelare stannar i SWE

Umeå har gjort klart med ytterligare ett år med Marta. Ett kontrakt som uppges vara värt 100 000 kr/månaden för brassen. Hon är bland de bästa i världen på damsidan, men vi får inte glömma att lyfta fram våran svenska stjärna, Lotta (L8) Schelin som i år slog Marta i skytteligan med 1 ynka pinne!

/ D

AIK - Allmäna Intimklubben?

"Porrstjärna vill köpa upp AIK!". Visst blir man skärrad, och patetiskt lättad när AIK's ordförande Per Bystedt går ut med följande ord i media:  "AIK:s värderingar ligger väldigt långt ifrån porrindustrins"

NäMen det låter ju toppen! Han säger dock inte att det finns några regler eller skäl till att motverka det hela. Berth Milton jr äger och driver Private Media Group, som tydligen ska vara bland de främsta på porrmarknaden. Kanske kan han - som aktieägare - ge AIK ett bra ansikte utåt? Njae... jag är tveksam till att detta ska vara svensk fotbolls framtid.

AIK kanske blir mer atraktiva för vissa, men knappast för svensk fotboll. Inte heller svensk fotboll i sig. AIK kan för evigt få stämpeln som den "Allmäna IntimKlubben" med underbettet Norling i spetsen.

Det är nog bättre att följa Pekings exempel, och bli sponsrade av ett företag som tillverkar toalettpapper! För IFK Norrköping med "Holmens papper" på bröstet är la redan mer omtyckta än Gnagarna från Solna, och detta utan Porrinflytande...

/ D

Dave goes silly

Då äntligen var det den 2:e november. Den dagen kom också så småningom. Men vem skulle veta vad denna dagen skulle innebära. Själv var man tok-glad då man hade hittat sin underhållning för kommande veckor, Football manager 2008 har införskaffats. Då, lite opassande, blir allsvenskan helt 'silly'. Vi summerar dagen:

David Leinar skriver på för 2 ytterligare för LSK, kan de hänga kvar nu?
Gunnar Thor Gunnarsson, från Bajen, går till IFK Norrköping.
Norrköping nöjer sig inte med det. De värvar även Bajens guldtränare från 2001, Sören Cratz!
Till slut blir det klart att TFF's kapten, Linus Malmqvist sticker norrut till Landskrona BoIS

Det ska bli spännande att se hur Cratz bemöter/blir bemött av Bajen resp. Helsingborg fansen... Ni minns väl alla Sörens kärlek till Bajen-fansen under sin tid som tränare för Helsing...

Ers. Orkar inte skriva klart den meningen. Football Manager 2008 väntar.

/ D

Wilson stannar

Nu är det alltså klart att David Wilson blir kvar som LSK:s tränare även i allsvenskan nästa år. Kan inte vara annat än positivt för klubbens chanser att hänga kvar i högsta serien. Dessutom lär detta ha ökat möjligheterna att få behålla David Leinar i laget, trots anbud från både Sverige & Norge.
***
Efter AIK-Sandberg och Micke Dorsin kan nu landslagskeepern Rami Shaaban vara på gång som den nästa att välja sedelbuntarna i rumänska ligaettan Cluj.
(http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/article1143976.ab)
Efter Attrakativa Bengans definitiva avsked från Blåvitt lär dock nu också IFK vilja säkra Shaaban. Fortsättning följer...

/ A

Isaksson is back

Det krävdes en match, sedan är svenska medier bombsäkra: Isaksson blir "Svennis" nummer 1 i framtiden, som målvakt... Det är bara att hoppas att fallet är sådant.  Han gör en stabil match mot Bolton i cupen, där han håller nollan. Vad annat kan han göra?

Det är bara att hålla tummarna för TFF-fostrade Isaksson.

Appropå TFF: Linus Malmqvist, lagets kapten, är påväg bort. Enligt uppgifter ska minst en allsvensk klubb vara intresserade? Vilken?

/D 

RSS 2.0
gratis besöksräknare