13 rätt!

...det är precis det daxfotboll's redaktion hoppas och siktar på med följande rad:

1. Arsenal - Aston Villa...                            1 X
2. Birmingham - Tottenham...                          2
3. Derby - Sunderland...                                     2 
4. Fulham - Manchester U...                             2
5. Middlesbrough - Reading...                   1
6. Newcastle - Blackburn...                       1 X     
7. West Ham - Chelsea...                           1     2
8. Sheffel U - Charlton...                             1 X
9. Burnley - Watford...                                       2  
10. Cardiff - Leicester...                                    2
11. Colchester - Wolverhampton...                2
12. Preston - Crystal Palace...                 1     2
13. Southampton - Ipswich...                    1 X     

Daxfotboll kommer i framtiden att lägga upp redaktionens tipsrad för er läsare, som ni kan ta del av och i er tur spela på. 13 rätt är givetvis målet! Raden kostade 70 :- med "Dubbelvinsten" = fler än 3 mål i första matchen!

Lycka till!

 //Alex & Dave


Nu måste Benitéz sparkas

FA-cupen serverade två mycket intressanta resultat igår; Man Utd krossade ligaettan Arsenal med 4-0 och Liverpool bjöd sina sargade fans på ännu ett fiasko i och med 1-2 hemma på Anfield emot Barnsley. Att förlora mot Barnsley, mittenlag i andradivisionen, trots ett så massivt spelövertag som Liverpool faktiskt hade matchen igenom är fruktansvärt illa. De rödklädda spelarna betedde sig som yra hönor, satsade knappt ens halvhjärtat i närkamperna, strulade bort i princip alla fasta situationer och tog ineffektiviteten till en tidigare okänd nivå. Efter den senaste tidens kräftgång i ligan är man nu dessutom helt borta från kampen om ligatiteln. Slutsats: Benitez måste gå. "Rotating Rafa" som han kallas i engelsk press skapar genom sina ständiga ändringar i startelvan oro och brist på kontinuitet i truppen. För att åtminstone ha chansen att rädda säsongen med framgång i Champions League måste nytt blod komma in på tränarsidan med tydligare ideér och konsekventare taktik. Benitez har fått alldeles får mycket förtroende för att ha åstakommit så lite som han faktiskt gjort.

/ A

Gott och blandat

Här kommer lite smått och gott från fotbollens värld under de senaste dygnen:

Dulee Johnson har åkt fast för att ha kört rattfull. Själv förnekar han detta och påstår att han aldrig körde bilen:

      - Den version om händelserna som står i media och min egen uppfattning om vad som hände går inte ihop, och jag hoppas att detta kan klarläggas inom en snar framtid, menar Dulee. (Källa: http://www.aik.se/).

Vi får väl hoppas att turbulensernas man talar sanning denna gången, för hans egen skull. Surftips: http://www.duleejohnson.com/ - divans egna hemsida!

Ett annat allsvenskt lag har också hamnat i turbulens. Nämligen Ljungskile SK som börjar få ont om pengar. Odrförande Hans Bergendal har gått ut i media och sagt att tränare David Wilson måste sluta ta in provspelare, för klubbens ekonomi är i farozonen! Ljungskile spelar för övrigt sin första träningsmatch på sitt nya konstgräs idag, mot FFF! Info om den kan ni få på http://www.svenskafans.com/ eller på http://www.fotbolldirekt.com/ 

Nästa allsvenska lag att få lite publicering på daxfotboll är Malmö FF. Klubben söker just nu en ny målvakt som ska vara back-up bakom Sandqvist som tänjde ut ett ledband på en träning häromdagen. Hur länge han blir borta är ännu ovisst, men man gissar på att det rör sig om två veckor. I nästa träningsmatch vaktas buren av juniorlagsmålvakten Max Ludvid Gustafsson, 17 år, eller 41-årige Jonnie Fedel. En reserv kanske vore att föredra...

GAIS har bjudit in Manchester citys 21-åriga anfallare Ashley Grimes på provspel i tio dagar. Grimes startar idag på bänken när GAIS har träningsmatch mot Åtvidaberg.

Enligt Expressen ska SvFF föra en diskussion kring om man ska sälja namnet "Allsvenskan" till en sponsor. Konkurrensen hårdnar mellan de nordiska länderna och den svenska fotbollen måste ha mer pengar för att komma ikapp sina norska och danska bröder. Vilka som kommer att "lösa" namnet allsvenskan är fortfarande ovisst, men det finns många namn som är med och drar i den allsvenska tråden. Svenska Spel borde ju - som huvudsponsor för allsvenskan - ha en klar fördel.

Rasmus Lindgren. Mannen, namnet, myten. Igår gjorde han braksucce när han spelade fram till två mål och gjorde ett själv för Ajax när de hemmaslog Sparta med klara 4-1. I samma match fick legenden Edgar Davids veta sin plats på bänken, till förmån för Lindgren. På samma bänk satt för övrigt Kennedy Bakirciuglü hela matchen. På läktaren fanns det dock ett intressant namn inför EM. Lars Lagerbäck såg nämligen hela matchen live! Lindgren 2 EM!

That's all for now!

/Dave

Nytt skin!

Som sagt. Ända in på skinnet.

Tack till Linnea; http://www.dinfavoriit.blogg.se

Shab(b)a(n)!

Hammarby gör det som vi i flera veckor har förväntat att de ska göra. De har äntligen signat Rami Shaban på hela 5 år. Att detta inlägg skulle komma var i sig ingen större överraskning och konstigt nog har vi inte förberett mig på att skriva det. Jag kan bara gratulera Hammarby till att ha värvat Sveriges nästbästa målvakt, som förmodligen kommer att vakta kassen i EM... eller? Det är bara att vänta och se men Hammarby har absolut gjort säsongens - hittills - bästa värvning!!

Dave & Alex

City bäst i stan!

Efter minst sagt imponerande 2-1 mot United på "Theatre of Dreams" i Manchester kan City:s fans nu odiskutabelt titulera sig och sitt lag som bäst i stan. Det är första gången sedan 1970 de lyckats besegra storebror i båda ligamötena, och Svennis är åter kejsare av Manchester.

Det allra mäktigaste med dagens derby var dock inte det fotbollsmässiga, utan den fantastiskt fina och rörande inramning som vi bjöds på i och med 50-års jubileét för flygkraschen 1958, i vilken stora delar av Uniteds dåvarande lag omkom. Sir Bobby Charlton, som själv överlevde olyckan, var på plats, alla åskådare hade gratis tilldelats röda halsdukar och hemmalagets matchdräkter var desamma som användes för 50 år sedan - helt utan reklam. Svennis och Sir Alex placerade innan avspark varsin blomserkrans i mittcirkeln och när ett fullsatt och helrött Old Trafford, sånär som på bortaanhängarna, därefter blev stilla i en tyst minut var det ett verkligt magiskt ögonblick!

/ A

Egyptiskt guld i Ghana!

Redan efter 15 minuter gick matchen mellan Kamerun och Egypten i moll, för Kameruns del. Arsenals Alex Song drog på sig en skada och fick ersättas. Ett onödigt psykologisk avbrott för Kamerun! Sedan rullade matchen på. Några färre lägen skapades, men de var inte ofarliga. Men turneringens (kanske) bästa målvakter Essam Al Hadari och Idriss Carlos Kameni gjorde sina parader, och det med bravur!

Kamerun visde prov på en härlig teknik och ett bra bolltempo, då de fick chansen. För Egypten var laget som förde spelet mest. Egypten - med lagkapten Ahmed Hassan i spetsen - visade upp ett säkert passningsspel och en härlig offensiv vilja. Men målet skulle komma att dröja.

I den 75:e minuten rullar Mohamed Aboutrika enkelt in matchens enda mål. Framspelad av en hårt kämpande Mohamed Zidan (med dagens häftigaste fisyr) som - efter många misstag av Rigobert Song - fick fram bollen till Aboutrika.
 
Resten av matchen kom sedan att visa sig bli ett typisk slut för en 1-0-match. Kamerun tryckte på, Egypten orsakade frisparkar, Egypten drog på sig varningar, Kamerun missade, Egypten maskade och rensade ända tills den 94:e minuten då dagens domare från Benin blåste av matchen och den Egyptiska glädjen spred sig på finalstadion i Accra.

Over and out

//Dave

Svar på en del frågor....

Landslagets riktiga första uppladdning inför EM ägde igår rum. Mot Turkiet. I Turkiet. Och trots mållöst (0-0) fick nog både Lasse och Roland men framförallt Daxfotboll svar på en del frågor inför EM-uttagningen!

Vi drar lite betyg på spelarna här:
(Betygsskala 1-10)

Isaksson - 7
Det snackades om att "Isak" skulle vara matchotränad men det såg vi inga större tecken på igår. Han gjorde några rutinräddningar och plockar sina inlägg. Kollissionen med Hansson tar Hansson på sig, Isaksson snackade alltså i den situationen (!) enligt Hansson(till expressen).

Stoor - 7
Liksom hela försvaret gör Stoor en bra match och spelar sig allt närmre en plats i EM. Ser spännande ut!

Majstorovic - 7+
Riktigt stabil igår (läs:igår)! Är givetvis given i truppen och känns nu som den givne reserven om Mellberg och Hansson blir skadade (som om nu det skulle ske...)! Spelar lungt och tryggt mot ett - på pappret bra - Turkiet!

Hansson - 7
Oh vad vi älskar Petter Hansson. Större kämpe får man leta efter, och att han dessutom bjöd oss på lite blod i andra halvlek var underbart. Det är numera bekant att även en Gud kan läcka blod... För övrigt så betyder ju namnet Petter "klippa", eller? Det är precis vad han är!

Nilsson - 6+
Svenska Dagbladets krönikör Jan Majlard skrev om Nilsson: "Lagerbäck ser sig själv i M Nilsson. Han glänser inte, men han gör heller aldrig bort sig. Räkna med Nilsson i EM-premiären." Den - i särklass - bästa beskrivningen som har skrivits om Nilsson och landslaget!

Larsson - 7+
Växer i sin roll. Lagerbäck jämförde Sebastian med Ljungberg i dennes första landslagsår! det känns som om det är någonting på gång. Larsson till EM!

Svensson - 7
Känns som ett bra kompliment till Linderoth, om han förblir skadad. Har verkligen utvecklat sitt deffensiva spel det senaste!

Källström - 7+
Slarvar lite ibland. Men oj vad vi älskar när han vänder upp, får 5-6 meter och skjuter ett pressat vänsterskott!

Kennedy - 7
Visar, även han, tendenser på slarv. Men arbetet med Nilsson fungerade bra Kennedys löpningar är av hög klass! Har 2 lägen som han borde förvaltat bättre, men är given i truppen till EM. Men startelvan är en bit bort... Tips till Kennedy: Raka av dig "håret"!

Berg - 6+
Visar sig vara orädd och visar även att potentialen finns där! Samspelet med Rosenberg överraskade. Kanske inte redo för EM ännu...

Rosenberg - 6
Varken bra eller dåligt... Typ Rosenberg helt enkelt. Utbytt i halvlek.

Inbytta:
Elmander - 6+
Kämpade och slet. Alltid skönt att se. En anfallare kan nog inte få en klar 7:a om han inte producerar. Det svenska anfallsspelet är inte som bäst utan de "riktiga essen".

Holmén - Ej betygsatt, p.g.a. sent byte
Safari - Ej betygsatt, p.g.a. sent byte

Sammanfattning:
Ett - näst intill - toppat Turkiet mot ett sargat Sverige visade sig vara en intressant match för oss som är intresserade av Larssons klass, Isakssons matchträning, Svenssons deffensiv och Bergs chanser till EM. 
Här är daxfotbolls svar på frågorna:
*Larsson visade hålla hög Landslagsklass! Känsliga fötter, skön kontroll och bra blick för spelet. Given enligt DAX-redaktionen!
*Isaksson visade inte några misstag. Han är tillräckligt professionell och Lagerbäck är tillräckligt professionell för att avgöra vem som står i EM! Framtiden är oviss...
*Svensson visade sig vara en grym back-up till Linderoth! Hoppas inte att Lasse väljer Sidleds-Danne framför Taco-Svensson på den positionen, om valet måste göras!
*Berg spelade absolut bra, men chanserna är inte stora trots allt. Ett fiasko för Prica i England borde förvisso öka Bergs chanser, men just nu känns han lite tunn och orutinerad. Redaktionen är kluven, står som ett frågetecken kring Berg!

Over and out
//Alex and Dave


Turk på burk, Larsson från start

Blågult är nu på plats i Istanbul inför en av de få, och därmed mycket viktiga, träningsmatcherna som finns planderade under våren fram till EM. Den svenska startelvan som möter Turkiet imorgon kväll är nu officiell och ser ut som följer:

Isaksson

Stoor  Majstorovic  Hansson  Nilsson

Seb Larsson  Svensson  Källström  Kennedy

Marcus & Marcus (Berg och Rosenberg)

Det finns flera intressanta saker med denna laguppställning; framförallt att Lasse Lagers fötroende för Isak i mål verkar vara i princip orubbligt även efter att skåningen valt reservlaget i Manchester framför en utlåning till Galatasaray. Frågan är bara om han kan stå fast vid sitt beslut även i EM om Shaaban gör succé i Hammarby och Isaksson förblir nedstoppad mellan glassen och ärterna i Erikssons engelska frysbox. Dessutom får äntligen Svensson och Källström chansen att visa att det inte måste vara antingen den ena eller den andre, utan att de båda faktiskt kan fungera ihop på samma gång på innermittfältet. Om Linderoth inte lyckas bli fit fram till premiären i sommar borde detta alternativ ligga närmre till hands än att slänga in Sidleds-Danne bakom Svensson och peta Kim. Svensson har under åren lopp blivit bättre och bättre defensivt sätt och tillför ett helt annat passningsspel än vad Sidleds skulle göra. Roligt också att bådfe Marcus Berg och Sebastian Larsson får chansen från start, förhoppningsvis har Lagerbäck insett att han redan nu måste börja generationsväxla innan det stundande VM-kvalet till Sydafrika 2010 drar igång i höst. Både Berg och Larsson bör ha bra möjligheter att komma med i sommarens EM-trupp för att därefter ta ytterligare kliv och på allvar etablera sig. Synd bara att Rasmus Lindgren blev skadad och missar morgondagens match som nog var hans största chans till att redan nu komma med i truppen.

/ A

RSS 2.0
gratis besöksräknare