Only 2 days left!

Visst luktar det allsvenska på västkusten nu! Om två dagar tar GAIS emot Elfsborg på Nya Ullevi, och givetvis skickar daxfotboll dit en reporter med fotograf! Snön har, så gott som, smält bort på Ullevi! Min abstinens för svensk fotboll just nu är i taket och jag sitter och knaprar på expressens allsvenska bilaga, ihopp om att det ska stilla min allsvenska hunger. Men snart är det dags! Ett nytänt GAIS med Magnus Pehrsson i spetsen möter ett Elfsborg med en "rutinerad" Haglund. Allsvenskans två yngsta tränare ska visa vem som är störst i väst, och störst i Sverige! (sett till "vem som är bäst av allsvenskans två yngsta tränare")

På måndage åker hela daxfotbolls redaktion till ett nyskottat Starke Arvid för att se Rami Saabans och LSK's come back i Allsvenskan! Publikfest väntas i lilla Ljungskile, och repotage utlovas!

Only 2 days left...

/Dave

Bra jobb, trots förlust!

Brasilien tog igår emot Sverige, på Emirates Stadium; London, och en 0-1 förlust får ses som klart godkänt mot ett gäng med killar som Lucio, Robinho, Pato, Anderson m.f.l. Matchen i sig saknade väl en ordentlig struktur, men både Sverige och Brasilien hade några farligare anfall; fast det var Sverige (med Rosenberg och Elmander i spetsen) som lyckades komma förbi det brasilianska försvaret ett antal gånger. Här kommer 3 bra och 1 dålig med Sveriges insats:

1+ Anders Svensson - Slet och kämpade på det centrala mittfältet och bröt många betydelsefulla passningar. Visade sig vara en bra ersättare till en skadad Linderoth och kommer att vara en viktig kugge för sitt Elfsborg i år igen, som slåss om guldet!

2+ Sebastian Larsson - Sprang, drev och samarbetade med Stoor. Högerkanten får ett klart godkänt och Larsson visar att kan gärna spelar från start i EM!

3+ Andreas Isaksson - Var på hugget och visade kritikerna att han är matchtränad, och tänker stå i EM!

4 - (Minus) Rami Shaaban - Gör 2-3 bra räddningar men är helt ute och cyklar på målet! Pinsamt! Isaksson stärkte klart sina chanser för spel i blågult! Det ska bli spännande att se om Rami är bättre mot Ljungskile på Starke Arvid på måndag! Kommer Jörgen Wålemark att slänga in en balja?

Over and out

/D & A

Edman skadad!

Erik Edman skadade idag knäet ordentlig i en match för sitt Wigan och i värsta fall är korsbandet av. I så fall är Sveriges ordinarie vänsterback borta från EM. Ett hårt slag för Lagerbäck då backlinjen nog varit den lagdel som varit allra mest inspelad och odiskutabel inför sommarens slutspel (Nilsson - Mellberg - Hansson - Edman). Den mest troliga lösningen är nog att flytta över Micke Nilsson på vänsterbacken (en position han klarade utmärkt i EM-kvarten mot Holland 2004) och låta Alexandersson ta högerbacken precis som i VM senast. Något som öppnar för Sebastian Larsson i startelvan möjligtvis?

***

Annars är det kul att konstatera att kulan åter är i luften i och med Blåvitts supercupvinst emot Kalmar. Nu är det bara en dryg vecka kvar till allsvenskan startar!

/ A

Sluttabellen 2008

Efter många timmars tänkande, klistrande och klippande i word har jag kommit fram till en slutbprodukt: Den allsvenska sluttabellen anno 2008! Grattis Elfsborg!

1. Elfsborg

2. Kalmar FF

3. IFK Göteborg

4. Hammarby

5. Djurgården

6. AIK

7. Malmö FF

8. Helsingborg

9. GAIS

10. Halmstad BK

11. Gefle

12. Örebro

13. Sundsvall

14. IFK Norrköping

15. Ljungskile

16. Trelleborg


Kommentera och diskutera!

//Dave


Champions League-kvartsfinalerna lottade!

Kl. 13:00 på fredagsförmiddagen lottades Champions League's kommande fyra matcher. 


Arsenal - Liverpool FC

Roma - Manchester United

Fenerbache - Chelsea FC

Schalke 04 - FC Barcelona

Kommentarer
Roma är förmodligen revanchfulla efter fjolårets 1-7 mot Manchester United!
Spännande England-möte mellan Arsenal och Pool.
Chelsea och Barca måste ses som favoriter i sina respektive matcher, men var öppen för skrällar!

Alex tippar allsvenskan!

Sluttabellen:

1. Hammarby
2. IFK Göteborg
3. Elfsborg
4. AIK
5. Kalmar
6. Helsingborg
7. Djurgården
8. Malmö
9. Halmstad
10. Gefle
11. GAIS
12. Trelleborg
13. Norrköping
14. Örebro
15. Ljungskile
16. Sundsvall

Notera att det är hjärnan & inte hjärtat som ligger bakom...

/ A

Mästarna säkrar målvaktssidan

IFK Göteborg gjorde idag klart med 28-årige dansken Kim Christensen ifrån FC Nordsjaelland. I och med detta sattes det definitivt stopp för spekulationerna kring en eventuell comeback för Attraktiva Bengan i IFK:s mål. Klokt av IFK att väga upp sin modiga ungdomssatsning och värva in lite rutin. De två andra målvakterna Stenman & Dahlin är båda väldigt unga, och ska Sverige få sitt första lag vidare till Champions Legaue gruppspel sedan Helsingborg behövs det erfarenhet på målvaktssidan.

/ A

ALEX!

Daxfotbolls Alex (halva redaktionen) befinner sig idag i fotbollens huvudstad, Göteborg, för att medverka i Postkodmiljonären (Vem vill bli miljonär?)! Vi kan inte göra annat än önska Alex ett stort lycka till och notera att glädjen nog är på topp inför dagens inspelningar då hans Liverpool igår gick vidare i Champions League efter 3-0 (2-0, 0-1) mot Inter!

Lycka till Alex!

Önskar Dave med läsare!

Nedräkningen fortsätter, 26 dagar kvar!

Två färska och aktuella nyheter lanseras idag på daxfotboll 26 dagar före den allsvenska premiären:

1. Mathias Svensson lägger av med fotbollen. Hans knä håller inte längre, bekräftar läkarna. En framgångsrik karriär når sitt slut och en av allsvenskans kraftfullaste och "styggaste" spelare under säsongerna 2006-2007. Mathias smått brittiska spelkaraktär kommer att saknas i både Elfsborg och Allsvenskan. Jag tror dock inte att vi har sett tillräckligt av den landslagsmeriterade (3 A-landskamper) Boråskillen som förmodligen kommer att forstätta med en ny roll i IFE.

2. Bobbie Friberg José da Cruz stannar i GAIS i ytterligare ett år. Fotbollskanalen uppger att allround-spelaren har skrivit på ett nytt 1-årskontrakt. Efter vissa uppståndelser i media och tecken på konflikt i GAIS, har lugnet lagt sig, Djurgården dragit sig ur Bobbie-affären och Bobbie stuckit med GAIS ner till Portugal. GAIS lilla blåsväder i media är dock ett tecken på att laget snart är uppe med de stora grabbarna och slåss. Allsvenskan, passa er för ett nytänt GAIS.

//Dave

Nedräkningen har börjat! 27 dagar kvar!!!

Ja, idag är det bara 27 dagar kvar tills den allsvenska premiären spelas på Norrköpings Idrottspark, Örjans Vall, Nya Ullevi och Råsunda! Den mest spännande premiären spelas nog dock på en (till namnet) helt ny allsvensk arena. Ljungskile tar emot Hammarby på Starke Arvid Arena. Tidigare Skarsjövallen och senare HA Bygg Arena har fått ännu ett sponsringsnamn... Det känns som att även detta namn snart kommer att gå i graven. Ljungskiles försäsong talar på att klubbens allsvenska sejour inte blir långvarig, och då sviker även sponsorerna på sikt...


Allsvenskan... Smaka på ordet! Det som vi, under sommarhalvåret, nästan kan få för mycket av har varit så långt borta nu så länge. Det känns som längre än vanligt. I år finns det så mycket att se fram emot! En nytändning i MFF? Ett fullsatt GBG-derby? Ett revanschsuget Elfsborg? Ett överraskande LSK? Många frågor är obesvarade men förhoppningsvis börjar de reda ut sig framemot sommaruppehållet, då vi får njuta av ännu mer fotboll. Är det inte fantastiskt? Jag vill återigen höja rösten och uttrycka min glädje över IFK Norrköpings och GIF Sundsvalls återtåg till fotbollsfinrummet! Jag har saknat dessa två klassiska lag, som kommer upp och höjer intresset kring allsvenskan och förhoppningsvis höjer publiksnittet!


En annan sak som kanske höjer intresset för fotbollsallsvenskan 2008 är att serien numera består av 16 lag. Personligen tycker jag att den idén är befängd och ett tecken på ett fruktansvärt snedsteg från SvFF. Jag anser att vi har 14-15 elitlag som är värdiga att representera fotbollssverige och som samtidigt inte drar ner publiksnittet i botten och bibehåller en stadig ekonomi. Därför borde en 12-lagsserie öka konkurrensen och kvaliteten i idrotten. All heder åt Häcken, Trelleborg och Ljungskile som kämpar på i seriesystemet och ibland når allsvenskan, men de har inte där att göra. Inte i dagsläget, då de bara drar ner svensk fotboll i skiten.


Men det är väl bara att acceptera allsvenskan för vad den är idag och se fram emot 30 fulladdade omgångar! Vi älskar trots allt allsvenskan för vad den är. Det är inte fotbollen vi älskar främst. Jag tror att det är supportrars och medias ständigt ökande engagemang som gör att vi föredrar vår svenska fotboll framför den italienska under perioderna de går i varandra.


Jag ser framemot premiäromgången då jag kommer att ha en fantastisk period i mitt liv. 30-31 mars får jag chansen att följa två allsvenska matcher! Först ett besök på Nya Ullevi för att få se ett nytänt och omorganiserat GAIS ta emot ett skadebenäget och revanschfullt Elfsborg. Dagen efter bär det - såklart - vidare mot Starke Arvid Arena för att se på Ljungskile SK's kanske viktigaste match genom tiderna, mot ett Hammarby vars mål vaktas av Rami Shaaban!


Allsvenskan 2008, here I come!


//Dave


7 rätt...

De 13 rätt som redaktionen drömde om i lördags, har nu blivit till sand. 7 rätt lyckades redaktionen skrapa hem med raden i förgående inlägg. Här följer den rätta raden (Matcherna går att hitta i förgåeende inlägg):

X
1
X
2
2
2
2
2
X
2
2
2
x

Utdelning:
13 rätt - 0 st/0 kr.
12 rätt - 42 st/37 250 kr
11 rätt - 793 st/2088 kr
10 rätt - 8063st/433kr

Inga pengar till redaktionen denna gången. Men satsningen på stryktipset fortsätter!

(Källa: www.svenskaspel.se)

// Dave & Alex


RSS 2.0
gratis besöksräknare