Dave goes silly

Nu är det igång. Blåvitt förstärker guldtruppen med super-AIK:aren Niclas Carlsson. Skräll? Ja, det tycker jag. Fast han hade nog knappast stannat i Stockholm när han inte fick forstätta i Gnaget. Carlssons återbesök till Råsunda ska bli intressant att se, om han nu platsar i guldtruppen??

Magnus Pehrsson. Vem FAN är Magnus Pehrsson? Jag associerar lätt till tennis, och inte till att han numera är allsvenskans yngsta fotbollstränare. Grattis till honom och GAIS. Vi hoppas på enbart rolig fotboll nästa år, genom GAIS & Blåvitt då, såklart. Kan det bli annat med Anders Svenssons kompis "Plåstret" Carlsson i blåvitt och Migen "Offside?" Memelli i GAIS!

Allsvenskans silly är på gång, och det är underbart!

/D

Allsvenskan avgjord!

Så är då guldet "hemma" hos Blåvitt igen efter kassaskåpssäkra 2-0 mot Trelleborg på Ullevi. Bara att säga grattis till IFK som väl ändå är värdiga mästare. Det är alltid bra (inte minst för landslagets framtid) när satsningar på unga hemvävda spelare betalar sig hellre än att lag med oräkneliga medelmåttiga brassar och afrikaner vinner SM-guldet. Man ska bara köpa in utländska spelare om de verkligen är av toppklass och kan lyfta laget, annars kan lika gärna en svensk junior få chansen. Glöm inte att på varje Omotoyossi går det tio Quirino.
***
Det mordiska vädret på Ullevi fick till och med spänningen att gå hem och sjukskriva sig. Efter 1-0 redan i den 8:e minuten var saken biff (och pyttipanna).

/ A

Glasgow live - avsnitt 2

Mycket folk, mycket gronvitt och manga mal. Sa kan vi beskriva matchen, kort.
Vi borjade var uppladdning pa en pub som hette Celtc Fansclub, eller nat sant... (hoppas det gar bra att lasa, trots uteblivna prickar). Jag tanker bara sammanfatta det pubbesoket med ett ord: GRYMT!

Sedan gick vi vidare till matchen. Dar vantade en fantastisk arena, som nastan var full trots halvbra fotboll. Matchen slutade 3-0 till de gronvita efter 3 kassar av Scott McDonald. Ikvall var det helt enkelt hans kvall!

Trots att skottarna kor pa fel sida vagen sa ar de j#'vligt trevliga, sympatiska och fotbollsintresserade. For att inte snacka om deras lojalitet till svenskar. Under pubbesoket traffade man pa manga trevliga Celtic-fan. Just nu kan jag inget annat an rekommendera ett besok till denna del av GB!

Naja. Nog om Skottland. Grattis Sundsvall till den allsvenska platsen! Det var ni varda efter en sasong dar ni konstant lag pa en uppflyttningsplats! Grattis (mot formodan att nagon norrlanning hittar till daxfotboll i dess begynnelse...)

//Dave - live from Scottland


Glasgow live

Hi Everybody!
Dave rapporterar live från Glasgow. Matchen börjar kl 15 och om 1 timme, kl 12 beger vi oss till en supporterpub. Idag har vi hunnit se på staden och besökt såväl en whiskeybutik och en Celtic-butik.

Väl där snackade jag med en inbiten skotte och supporter, som gärna berattade om sin dyrkan till en viss Henke Larsson. Jag tror aldrig vi kan forstå hur stor han är i den här staden, för vissa då såklart. Celtic-fansen!

Ska upp på hotellet och byta om inför matchen nu. Ett fullsatt Celtic-Park väntar! Känner faktiskt ingen som helst ångest for att jag missar Ljungskile-matchen idag, på HA-Bygg arena...

//Dave, live from Scottland.

p.s. folket här är inte riktigt kloka. De kör pa fel sida vägen...

2.5 h kvar

Snart beger man sig till Stenungsund för att sedan ta sig vidare till Säve flygplats, med destination Glasgow och Celtic Park!

Så fort jag får möjligheten lovar jag att ge skriftliga rapporter hur det hela går, bilder lovas när jag sedan landar i Sverige, Uddevalla!

Glasgow, here we come!

//Dave

Champions League

Rosenborg - Valencia 2-0... Världen är galen. Kommentar överflödig.

***

Dave drar för övrigt till Skottland imorrn för att bevittna Celtic-Motherwell på plats. Bloggens första livereportage utlovas (Y).
 
/ A

Fotbollsälskare

Spånade igenom lite forum idag och hittade då denna på ett forum för supportrar för ett allsvenskt lag, vilket är oviktigt:

Jag har ett nytt dilemma som hände igår. En tjej satt på tåget bort från GHB place och ojade sig. Jag försöker att återskapa situationen ordagrannt, som jag minns den.
( En tjej till en annan med samma kön tror jag( nu börjar jag bli osäker men det kanske är irrelevant?))

- Jag är så jävla trött på alla jävla fotbollsupportrar
- Jag med, jävla idioter.

( Jag talade om vad jag tycker om saken när jag gick av)

- Jag är så jävla trött på er också?
( Tjejen svarade)
- Vilka oss?
- Alla ni som inte är fotbollssupportrar. Jävla idioter är vad ni är hela bunten. 

Min kära fästmö är av den åsikten att hon menar på att jag är för gammal för att säga det jag sade. jag tycker däremot att det var ett moget påstående.
 
-------------------------------------------------------

Det är hårda ord, men ack så sant, eller?

/D


Dave goes silly

Hur ska Dulee Johnson och AIK ha det? Det har ryktats om turkiska klubbar och tyska klubbar. Efter några veckors stiltje har Silly Season blåst igång igen, och nu ryktas det om att Dulee ska till en engelsk klubb. Är det inte härligt så säg? Rykten, Silly Season! Det är ju detta vi drömmer om på kvällarna. 

Vem fan bryr sig om Dulee flyttar till England, egentligen? AIK har ju miljoner att köpa en ny mittfältsgigant för... AIK's trupp kommer att stå sig bra i nästa års allsvenska utan Dulee. Men ändå, det är helt fantastiskt spännande att följa Silly Season till den allsvenska och superetta som vi älskar så väl!

LSK:s mittbackstjärna David Leinar till Peking? Ingen omöjlighet uppger Bohusläningen, men blir LSK av med Leinar är det dags att öppna transferfönstret på vid gavel och leta efter en riktig klippa, om... om.
Förmodligen har Leinar tillräckligt med hjärta att stanna kvar i Ljungskile, men ingen vet och det är helt fantastiskt!

Avslutar med ett minne från Ullevi igår: Vi är i den 92:a matchminuten och GAIS har ännu ett etablerat anfall, den här gången med målvakten Dime Jankulovski längst fram. Helt fri står han vid "16-metarn" och väntar på passningen som ska leda till 2-2 efter ett hårt skott bakom Jonas Sandqvist. Passningen kommer inte. Greken slår en lång krossboll istället, och domaren blåser av. Dime var fly förbannad i 1-2 minuter efteråt... han skulle ha satt den om passningen kommit. Det lovar jag!

//D

Allsvenska slutspurten från Ullevi sett

Vi börjar vår resa i ett tyst och ödsligt Göteborg.... GAIS tar emot Malmö hemma på ett ganska tomt Ullevi. Men trots svikande publik är stämningen på topp, i ungefär en kvart. Då sviker GAIS-försvaret och det är 1-0 till MFF, lite senare får man genomlida även 2-0 och man tror inte att en GAIS-dag kan bli sämre.

Då får man kolla på storbildsskärmen och se mål på Örjansvall. "Skit också" tänker alla GAISARE, Kalmariter o.s.v. men Jippie tänker Änglarna på Råsunda, som sedan gör 1-0 mot AIK...

Det är inga glada toner på Ullevi i halvlek, enda glädjebeskedet är att Halmstad har tappat och Djurgården knappar in på IFK i tabellen igen.

I andra halvlek får vi se ett helt nytt GAIS, som vill spela boll!! (till skillnad från första halvlek) Samtidigt står IFK på sig på Råsunda, trots halvmediokert spel...

I fotboll är det ju trotsallt inte chanser och andras tycken som gäller, det är ju målen (även om vissa är tveksamma ...) Blåvitt vann idag, Djurgården likaså. Hur det gick på Ullevi är egentligen oviktigt eftersom alla blickar vänds åt toppstriden!

Hur den slutar återstår att se.

//D

LSK i Allsvenskan!

LSK är alltså nu helt klara för allsvenskan i & med 2-1 segern mot Landskrona i går - samtidigt fick BP definitivt respass ur densamma efter förlust mot guldjagande Kalmar FF. LSK istället för BP känns som ett klar förbättring. Åtmistone lär ju inte Skarsjövallens (H.A. Bygg, vad är det?) kortsidestaket rasa ihop på samma sätt som Grimsta IP:s dito gjorde under helgens match...

***

Trelleborg - LSK nästa år blir ju hursomhelst publikfest

***

Robert Laul gör comeback? - http://blogg.aftonbladet.se/6/perma/599627

/ A

Ny blogg - nya tider

Det är alltså här, på daxfotboll.blogg.se, som svensk och utländsk fotboll ska diskuteras på ett helt nytt plan!
Era skribenter heter Alex och Dave, och vi ska tillsammans guida er genom, till att börja med, den allsvenska slutspurten och sedan även internationell toppfotboll med en hel del livereportage!

Kul att du hittade till vår planhalva =)

Alex & Dave

RSS 2.0
gratis besöksräknare