I rättan tid

Rade Prica har uppenbarligen varit inne och läst en del på daxfotboll det senaste. Efter att ha fått sig en utskällning av redaktionen har han nu bevisat att han kan vara en man för landslaget. Han gjorde debut i Sunderland mot Birmingham igår (inbytt i halvlek) och gör senare sitt första Premier League-mål! Grattis till detta! Målet kunde heller inte komma lägligare! Berg (som nog får ses som Rades främsta konkurent på landslagsplatsen) blev uttagen till landslagstruppen, men hamnade lite i skuggan av Rade! *

Nu står Lagerbäck inför ett trevligt val inför uttagandet av EM-truppen. Berg, som öser in mål i Holland, eller Prica, som (om han fortsätter så här) är 100 % i PL! Bara Prica fortsätter prestera blir det både succé och landslag för hans del. Vi får inte glömma att det är Prica som är insatt och präglad i Lagerbäcks system, inte Berg. Det skapar ju en trygghet som förbundskapten. Under EM vill väl inte en tränare dra grundläggande spelidéer för en nykomling, när de rutinerade herrarna finns!

I nuläget är jag alltså kluven hurvida Lars ska agera i Prica/Berg-frågan. Vet gör jag dock att Rasmus Lindgren borde slå ut Sidleds-Danne! Som DAX-skribent vill jag påpeka att Daxfotboll var före fotbollskanalen, aftonbladet, expressen, GP o.s.v. att skriva om "Rasmus Lindgren in - Danne ut". Bara som en liten notis...

ÄNTLIGEN har det löst sig för Christian "Chippen" Wilhelmsson. Han har varit proffs i Norge, Belgien, Frankrike, Italien och England. Nu bär det av till nästa destination. Espania och La Liga! Jag tror på succé för Chippen när han drar på sig den blåvit-randiga Deportivo La Coruna-tröjan! Succén i Italien kan återupprepas. För om man ska hitta en liga som - fotbollsmässigt - ligger närmast Italiens Seria A så är det Spanska La Liga! Detta kommer att bli ett jättelyft för Bolton, Nantes, Deportivo (nedflyttningshotade), Chippen och Landslaget! Det är med spänning jag i framtiden kommer att följa La Liga!

MEN! Det ständiga problemet. Den Skånska 2-metraren som oroar alla på daxfotbolls redaktion - och förmodligen en del där ute! ISAKSSON! Kom igen. FLYTTA! Han har bett Svennis om det, en konversation har förts med Galatasaray. Men varför händer ingenting!?!? Det är nog bara att vänta och se!

That's all 4 now!
//Dave



* (Fotnot) Sebastian Larsson spelade i matchen mot Pricas Sunderland, men blev utbytt 1 minut efter Rades mål efter en misslyckad insats. Alla har vi våra dagar...

 

Dave goes silly

Rade Prica. Den mannen blir jag inte klok på. Senast Rade gjorde en bra match i det svenska landslaget var i träningsmatchen mot Montenegro i höstas, där han också nätade. Men annars då? Hans försök och misslyckande mot Costa Rica var droppen för mig. Jag tappade helt hoppet och tron för Prica - trots att jag i bakhuvudet visste att han fortfarande levererade i Ålborg i danska ligan... Hans frekventa målskytte i Danmark har nu lyft honom till högre höjder. Till Premier League!

Sunderland - med Roy Keane i spetsen - har knytit till sig Rade och enligt uppgifter till Fotbollskanalen ska han ha ett kontrakt som årligen ger ungefär en miljon pund. Vilket motsvarar ungefär en miljon svenska kronor i månaden!

Jag är skeptisk till att Rade Prica är värd så mycket pengar. Jag är ännu mer skeptisk till att han kan hjälpa Sunderland från nedflyttning. Men snälla Rade, låt mig ha fel. Lyft upp Sunderland - så att Lagerbäck i alla fall har en anledning till att ta ut dig i EM-truppen. För att han gör det är väl inget snack. Blir det totalflopp och om du inte får matchträning, Rade, så snälla(!) låt Lasse ta ut Berg istället...

// Dave


Alex goes silly!

Svenska landslagsklippan Olof Mellberg är nu mycket nära en flytt till Turin och Zlatans förra lagkamrater i Juve. Endast detaljer återstår enligt italienska tidningar i en övergång där Mellberg i det närmaste reas bort för ett ryktat pris på 7 miljoner svenska kronor. Anledningen till att Villa nöjer sig med dessa småpengar är helt enkelt att januarifönstret utgör deras sista chans att få betalt överhuvudtaget för Mellberg som annars sticker som Bosman i juni. Frågan är nu hur en eventuell övergång skulle påverka ett svenskt EM-lag? Jag tror nämligen att det allra bästa för blågult vore om Olof stannade i England och därmed inte riskerar att bli bänknötare i Turin. Regelbunden speltid som given lagkapten i Villa är precis vad Sveriges försvarsgeneral behöver inför Alperna i sommar, inte reservstämpel hos italienarna så snart de är ur sin nuvarande skadekris.

***

Vad sysslar Svennis egentligen med i målvaktsfrågan?! Först petar han Isaksson och nu är City på väg att värva Elfsborgs andrakeeper Abbas Hassan till Manchester. Förhoppningsvis är detta endast ett tecken på att Isak äntligen nu är på väg till en ny klubbaddress och att Eriksson bara vill säkra upp med Hassan bakom firma Hart/Schmeichel. Speltid för Isaksson i vår är en förutsättning för att Sverige ska kunna nå upp till sin potential i EM.

/ A

Zvensk framgång

Vi kastar oss in i den 88:e minuten på San Siro och Inter ligger under med 2-1 mot Parma. Sedan vänder turen till Inters fördel. Men viktigast av allt: Inter har Zlatan! Först kvitterar han till 2-2 på straff, sedan visar han prov på sin tekniska skicklighet och speluppfattning när han tar ner ett inlägg och sedan låter bollen smeka nätet till ljudet av ett sjungande FC Internazionalepublik på ett "Ibra-älskande" San Siro.

När Zlatans sambo - Helena Seger - födde sonen Maximilian Ibrahimovic fick Zlatans karriär en nytändning. Nu när man har spelat en bit in i Januari i Serie A leder Zlatan skytteligan tillsammans med David Trezeguet på 13 mål! På endast 19 matcher! Man brukar räkna med att 0.5 mål/match är ett bra snitt för en forward. Men Zlatan är ingen forward. Nej, Zlatan är kung!

Zlatan visade sig vara kung på fotbollsgalan i höstas, men att han skulle vara Gud på Idrottsgalan - kunde väl ingen ana?! Med sin charm spräckte han LCD-skärmarna runt om i våra stugor och myten om att Zlatan skulle vara en självisk, okamratlig, divig och otrevlig fotbollsspelare och människa måste väl ha spruckit vid det här laget. Kanske i takt med LCD-skärmarna...?

Kritikerna står säkert kvar vid sakfrågan att Zlatan inte gör mål i landslaget - men det kommer. NU är han i form, inte under VM eller slutet i EM-kvalet. Samspelet med Elmander har utvecklats till det bättre och självförtroendet och glädjen lyser igenom Zlatan.

Zlatans faderskap har tagit honom till en ny nivå!

Att Helena Seger nu är på smällen igen är drömmen för alla svenska fotbollsälskare!

Det är Maximilian Ibrahimovic:s kommande syskon är Sveriges nyckel till ett framgångsrikt EM!

Over and Out

// Dave

Dave and Alex goes landslagskritiker

Bloggen har åter vaknat ur sömnen lik en björn ur sitt vinteride!
Här kommer betyg på startelvan i matchen Costa Rica  - Sverige. 0-1.

Wiland - 7
Håller nollan och kommunikationen med Sleyman/Bjärsmyr växte lik en ex-statsminister som är gift med en viss Steen...

Stoor - 7
Visade på stoooor potential med sina löpningar och sitt offensiva deltagande! Mer sånt!

Sleyman - 6
Bristande kommunikation med Wiland i inledningen, men växte snart i sin roll.

Bjärsmyr - 7
Stor, stark och skäggig! Härligt att se nya unga förmågor, som KAN spela bra uppspel.

Safari - 9
Bjöd på många snabba, långa och säkra safariturer på sin korridor.

Holmén - 9
Gör en bra första halvlek och en fruktansvärt bra andra halvlek. Målskytt!

Chanko - 6
Kom inte riktigt in i sin roll. Inte den givne backupen bakom Sidleds-Danne och Linderoth... Rasmus Lindgren kanske??

Taco-Svensson - 7+
Gav ett rutinerat intryck och (som vanligt) stabil!

Ishizaki - 7
Löpte bra och jobbade bra med Stoor!

Prica - 4
Okej. Du skapar dig ett läge själv, som du sparkar bort. Du missar sedan öppet mål. Snälla Lasse och Roland: TA INTE MED PRICA TILL EM!

D-D-Djuric* - 7
Högg bra där framme och visade varför han är Sveriges färskaste utlandsproffs! He stayed on the road, så att säga...

Reserverna får ursäkta - men de betygssätts ej!

//Dave and Alex!

*(Dont-Drink-and-Drive=DDD)

Bäk inn bissniss!

Bloggen är tillbaka. Efter ett till synes alldeles för långt juluppehåll tar vi nu sats emot nya transferspekulationer, en intensiv ligaspurt runtom i Europa, den allsvenska premiären, och sist men inte minst - sommarens EM-slutspel.

***

Men först av allt ska vi givetvis bevaka den traditionella januariturnén som landslaget just nu befinner sig på. Match mot Costa Rica nu ikväll, avspark 23.15 svensk tid. Startelvan ser ut som följer:

Wiland

Stoor  Bjärsmyr Sleyman Safari

Ishizaki  Chanko  Svensson  Holmén

Prica  Mr Rattfylla

Noterbart är att alla de tre vilsna elfsborgarna (Wiland, Ishizaki & Holmén) alla tar en plats i startelvan. När det gäller en framtida EM-trupp är det väl dock bara Taco-Svensson (given) och Wiland (tredjekeeper) som ens bör vara med i diskussionen.

***

En matchkommentar kommer imorrn.

/ A

RSS 2.0
gratis besöksräknare