Straffar, utvisningar, derbyn och sköna baljor - omgång 4 är avslutad.

Under måndagskvällen avslutades omgång 4. Här resultat och kommentarer:

Örebro - Helsingborg 2-0
En bra match där Örebro var det bättre laget hemma på sitt konstgräs. I andra halvlek får ÖSK en straff med en HIF-utvisning som följd. Korrekt dömt till 100 % men dock bränner Larsen straffen. Han får dock göra mål i andra halvlek, då ÖSK slängde in två baljor mot ett uddlöst HIF.

IFK Göteborg - Örgryte IS 3-0
Kvällens första derby spelades på Gamla Ullevi. Båda lagen skapade riktigt heta målchanser; ÖIS kanske de hetaste. Men närmare än stolpen kom man aldrig och blåvitt kunde göra 3 sköna mål, varav ett på straff. Noterbart var att Marcus Allbäck åkte ut på Ulleviambulansen med ett misstänkt tänjt ledband. 3-6 veckor var den hypotetiska diagnosen.

Hammarby - Djurgården 3-1
Djurgården tog tidigt ledningen i Stockholmsderbyt men Hammarby kvitterade i första halvlek och hade en väldiskuterad chans till. Mer om den i följande reflektioner. I andra halvlek var det Hammarby för hela slanten och Djurgården var riktigt trubbiga framtill. Tre välförtjänta poäng för Södergubbarna.

Varför dessa "experter"?
SVT:s fotbollskväll är en succé. Snygg design och vettiga reportage. Synd bara att Glenn Strömberg tycker för mycket. Visst kan han mycket om hur fotboll ska spelas, men inte hur det ska dömas. Det är anmärkningsvärt, säger jag som fotbollsdomare. För några avsnitt sedan "stöttade" han domarna och sa att det är enkelt att sitta och kolla på repriser och säga huruvida de gjorde rätt eller fel. Helt sant och det sägs för sällan. Men idag var det tvärtom. "Om jag hade dömt hade jag inte dömt straff". "Om jag hade dömt hade han inte blivit utvisad". Snälla Glenn, du dömer inte. Jag antar att du aldrig haft en visselpipa i din hand och borde således inte försöka göra expertutlåtanden om domarnas insats. Försök istället trycka på hur bortskämda tv-tittarna är med repriser. Var konsekvent, om du vill att domarna ska vara det.

/Dave

Kommentarer
Postat av: Alex

Satt o tänkte ungefär samma sak när han drog igång om sitt dömande. Framförallt målchansutvisningen. Hade han inte blivit fälld hade han haft en klar målchans. Kanske hade han inte nått bollen, men målchans är det ju helt klart ! Sedan att de i studion kallar det för frilägesutvisning tyder oxå lite på vad de kan och inte kan ;)

2009-04-21 @ 12:43:14
Postat av: Dave

Jamen precis. Det heter ju målchansutvisning, inte målutvisning va... så enkelt är det! Amen brother!

2009-04-21 @ 14:01:12
URL: http://daxfotboll.blogg.se/
Postat av: Olle

uppdaterauppdaterauppdaterauppdaterauppdatera

2009-04-30 @ 09:35:30
Postat av: Miqe

Håller med Olle, uppdatera daxfotboll nu!

2009-05-10 @ 11:54:49
Postat av: Petro och Jossan

Vi har fråge stund på bloggen nu:)

2009-05-10 @ 12:09:03
URL: http://petroochjossan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
gratis besöksräknare