Nu är det igång!

Allsvenskan är igång! Omgång 1 är spelad och slutade såhär:

Elfsborg - Hammarby 1-1
Undertecknad såg matchen på TV4, som sände från ett soligt Borås. Elfsborg spelade runt bra och spelade mycket på Florén och Ishizaki på kanterna. Svensson diregerade spelet på ett sett som blev vänligt för ögat och man kan säga att det bjöds på en fin allsvensk premiär. Matchen fick en guldkant när Emil Johansson smällde in årets mål (?) från nästan 30 meter rätt upp i krysset i den 14:e minuten. Riktigt vackert. Elfsborgs kvitteringsmål var inte lika vackert som det rättvist. Straff för knuff (korrekt!) och Ishizaki placerar den kallt bakom "Poppen" i Bajenmålet. Några minuter fick Elfsborg en straff till, efter ett vaket agerande av den assisterande domaren. Dock skjuter Ishizaki åt samma håll igen och "Poppen" räddar denna gången. Men det bjöds på en trevlig allsvensk debut i Borås.

Häcken - Malmö 0-1
Kommentar: Häcken försökte, Malmö kunde. Det snackas redan om guld i Malmö efter "bragden" på Hissingen!

Örgryte - GAIS 1-5 (!)
Då var det alltså äntligen dags! Derby, ny arena och ett soligt Göteborg. Undettecknad satt på sektion K (strax innan svängen till ÖIS-klacken). Men det var inte ÖISARNAS ihärdiga stöd från Norra stå som var matchens bästa utan snarare GAIS förmåga att göra mål. "Experterna" har haft GAIS oförmåga att göra mål som största argument till en bottenplacering. GAIS har onekligen varit oerhört ineffektiva, men mot ÖIS gjorde de mål på 5 av 6 avslut. Att många mål och lägen orsakades av försvarsmissar av ASSA-låset Leinar/Jonsson samt målvakten David Stenman (på lån från IFK Göteborg) är värt att nämnas. Hos GAISARNA startade 3 stycken debutanter, varav 2 gjorde mål. Pär "Pärlan" Eriksson gjorde det första (0-1) och Mattias Lindström satte 1-3 och 1-5. Ett uselt ÖIS-försvar, ett hypereffektivt GAIS-anfall, ett orättvist resultat till statistiken sett, en fantastisk inramning och 3 mål på 3 minuter får sammanfatta en historisk invigning och ett lika historiskt premiärderby! ÖIS har att jobba med!

Trelleborg - Brommapojkarna 0-0
Kommentar: Det låter som en kanonmatch... Allvarligt talat: Var det någon som hade spelat på 0-0?

AIK - Halmstad 1-0
Kommentar: En bedrövlig gräsmatta och ett välfyllt Råsunda fick se AIK vinna första premiären sedan 2004!

Djurgården - Örebro 1-0
Kommentar: Upp till bevis för den nya tränarduon Jeglertz/Zoran. Resultatet visade på godkänt och så gjorde även spelet stundtals. Men Örebro var nära både en och två gånger.

Gefle - Kalmar 1-1
Kommentar: Kalmar spelade uppfinningsrikt stundtals men Gefle jobbade sig in i matchen och visade de 5000 på Strömvallen att man ska hålla sig kvar igen!

Helsingborg - IFK Göteborg 1-0
Kommentar: Ett möte av toppkaraktär men utan några riktigt bra avslut. Pontus Wernblom var närmast, om man bortser från Lantzs straff som också spikade slutresultatet; 1-0.